REKLAMI GEÇ

ADD’den kırmızı karanfil

ADD’den kırmızı karanfil

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, Denizlili kadınların Emekçi Kadınlar Gününü karanfil dağıtarak kutladı.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2013 Cuma, 17:05

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, ADD’de kursa katılarak ürettikleri elişi ürünleri ile aile ekonomisine katkıda bulunan kadınların gününü kutladı. Cumhuriyet döneminden günümüze Türk kadınının sosyal ve siyasal hayattaki yerinin işlendiği bir sunumun gerçekleştirildiği etkinlikte kursiyer bayanlara karanfil dağıtıldı.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle konuşan Başkan Gülizar Biçer Karaca, günümüzde Atatürk’ün kadınlarımıza tanıdığı siyasal ve sosyal hakların daha da geliştirilmesi bir yana, bu hakların kullanımının giderek güçleştirildiği bir süreç yaşandığını ileri sürdü. Karaca, bu nedenle kadının eğitimine gereken önemin verilmesi ve Devrim Yasaları’na sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları üyesi gençler de kadınların gününü karanfil dağıtarak kutladı. Atatürk’ün “Kadınlarımız erkeklerden daha çok aydın, daha çok verimli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar.” Sözünün iliştirildiği karanfilleri dağıtan Atatürkçü gençler, Denizlili kadınların takdirini kazandı.

Eğitim-İş Denizli şubesi Örgütlenme Sekreteri Yasemin Koptur ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, “ Aradan geçen 150 yıla rağmen günümüzde sömürü çarkları en fazla kadın emeği üzerinden dönüyor. Güvencesizleştirme, kayıt dışı çalıştırma uygulamaları, en fazla kadın emekçileri etkiliyor. Kadınlar sadece emek süreçlerinde, fabrikalarda, atölyelerde, dersliklerde, tarlalarda eşitsizliğe, sömürüye, şiddete maruz kalmıyor. Ayrımcılık ve şiddet her yerde. Her yıl ülkemizde ve dünyada binlerce kadın öldürülüyor, tecavüze uğruyor, taciz ediliyor, dövülüyor. Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olarak durmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı