REKLAMI GEÇ

Adrenalin tutkusu itfaiyeci yaptı

Adrenalin tutkusu itfaiyeci yaptı

Denizlili Sevgi Cavlak bakıcılığı ve Mehpare Öztürk ise öğretmenliği bırakıp, adrenalin tutkuları nedeniyle itfaiye neferi oldu.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2011 Cumartesi, 17:48

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki itfaiye teşkilatındaki iki nefer kadının hikayesi duyanları şaşırtıyor. Hayatlarındaki monotonluktan sıkılan ve heyecan tutkularını gidermek isteyen iki kadın da öğretmenlik mesleğini bırakıp itfaiye eri oldu.

Sekiz yıl boyunca okul öncesi öğretmenliği yapan ve görev aldığı kreşlerde yeterince mutlu olamayan 29  yaşındaki Mehpare Öztürk hayatına renk katmak ve hayat kurtarmak için itfaiyecilik mesleğini seçti.  Sınavlara katılarak başarılı olan genç kadın iki yıldan bu yana Denizli Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görev yapıyor. Öğretmenlik mesleğinin kendisine göre olmadığını söyleyen Öztürk, “Öğretmenliği seviyorum ama hayat kurtarmayı, insanlara yardım etmeyi daha çok seviyorum. Bu nedenle sekiz yıl yaptığım öğretmenlik mesleğini bir kenara bırakıp her şeye yeni baştan başladım ve itfaiye neferi oldum. Şimdi halimden memnunum” dedi.  Yangınla mücadelenin yanı sıra, olay yeri inceleme, halkla ilişkiler ve danışmanlık gibi bölümlerde de görev alan Öztürk, “Bu tempoda çalışmaya alıştım. Arkadaşlarımın da desteği ile başarılı olduğuma inanıyorum” dedi.

Daha önce dört yıl boyunca kreşte bakıcı annelik görevi yapan 39 yaşındaki evli ve iki çocuk annesi Sevgi Cavlak ise iki yıldan bu yana yürüttüğü itfaiyeciliğe bir hayli alıştığını artık bu meslekten kopmasının mümkün olmadığını söyledi. Bakıcı annelik mesleğinin kendisine göre olmadığını hatırlatan Cavlak, “35 personel içinde iki bayandan biriyim. Bu meslek genellikle erkeklerin tercih ettiği bir meslek olarak bilinir. Fakat biz kadınlar da bu gibi zor işlerin üstesinden gelebiliriz. Buradaki görevim yangınla mücadele ile sınırlı değil. Müdahalede bulunmadığımız zamanlarda evrak işlerinde çalışarak mesleğin her inceliğini öğrenmeye çalışıyorum. Denizli Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü’ndeki ekip arkadaşlarımız ile büyük bir uyum içinde çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı