REKLAMI GEÇ

Ali İhsan Kasapoğlu hayatını kaybetti

Ali İhsan Kasapoğlu hayatını kaybetti

Denizli iş dünyası çok önemli bir ismini kaybetti. Denizli’ye tekstili öğreten adam olarak adlandırılan, tekstilin öğretmeni olan DENTEKS’in kurucusu Ali İhsan Kasapoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2020 Çarşamba, 13:41

2020 Denizli için acı getirmeye devam ediyor. Kabus yılında Denizli’nin tekstil alanındaki en önemli isimlerinden biri olan, Denizlili sanayiciyi tekstil ile tanıştıran ve adeta tekstilin öğretmeni olan Ali İhsan Kasapoğlu, 88 yaşında yaşlılığa bağlı nedenlerle hayatını kaybetti.

Oğlu Mustafa Kemal Kasapoğlu’nu geçtiğimiz yıl kaybeden Ali İhsan Kasapoğlu, büyük bir imparatorluğun ardından son dönemlerde sıkıntılarla boğuşmuştu.

Ölümüyle sevenlerini ve Denizli iş dünyasını yasa boğan Ali İhsan Kasapoğlu için bugün Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde tören düzenlenecek. Kasapoğlu, buradaki törenin ardından Asri Mezarlık’ta son yolculuğuna uğurlanacak.

KEÇECİ: DENİZLİ TEKSTİLİNİN TEMEL DİREĞİYDİ

Ali İhsan Kasapoğlu’nun vefatının kendileri için büyük bir hüzün kaynağı olduğunu belirten Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli tekstilinin temel direklerinden birini kaybettiğini söyledi.

Keçeci, “Birçok patron, fabrikatör, ihracatçı dediğimiz isimlerin patronuydu. Babadağ’dan gelip, Denizli’de tekstili ilk planda yaşatan, insanların tekstil üretmesini sağlayan isimlerden biriydi. Tam anlamıyla tekstilin öğretmeniydi. Bugün Denizli’de tekstil alanında faaliyet gösteren önemli isimler, Ali İhsan Kasapoğlu’nun çevresinde öğrendi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı