REKLAMI GEÇ

ÇEVSA 2013 Denizli’de

ÇEVSA 2013 Denizli’de

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın eski Denizli Milletvekili Beyhan Aslan’ın yaptığı, kısa adı TÜRKÇEV olan Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı, çevre ve insan sağlığı adına faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve bilim insanlarını Denizli’de bir araya getiriyor. İlki geçen yıl düzenlenen Çevre ve İnsan Sağlığı Sempozyumu (ÇEVSA) Mayıs ayında Denizli’de gerçekleştirilecek.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2013 Perşembe, 16:49

DENİZLİHABER

Türkiye’nin en büyük çevre vakıflarından biri olan Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) tarafından ilki geçen yıl organize edilen ÇEVSA(Çevre ve İnsan Sağlığı) Sempozyumu’nun ikincisi bu yıl mayıs ayı başlarında Denizli’de düzenlenecek.

ÇEVSA’nın, çevre bilincinin gelişmesinde çok önemli bir misyonu üstlendiğini söyleyen TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Beyhan Aslan, “TÜKÇEV tarafından organizasyonu yapılacak olan, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekleriyle, 08-09-10 Mayıs 2013 tarihlerinde Colossae Termal Otel, Pamukkale-Denizli’de ‘2. Ulusal Çevre ve İnsan Sağlığı Sempozyumu’nu gerçekleştireceğiz” dedi.

İLKİ ANKARA’DA YAPILMIŞTI
Sempozyumun çevrenin korunmasına yönelik karar alma ve uygulamaya koyma anlamında emsal bir etkinlik olacağını ifade eden Aslan, “Bilindiği gibi birincisi 06-07 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen, çevre ve sağlık alanında bakanlıklar, çevre ile ilgili kurumlar, üniversiteler, hastaneler, özel sektör Kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve medya tarafından yoğun ilgiyle karşılanan sempozyumumuzun ikincisini TÜKÇEV ve Pamukkale Üniversitesi’nin organizasyonu ile 08-09-10 Mayıs 2013 tarihlerinde, nadide ilimiz Denizli’nin, Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ilçesinde düzenlenecek.

Bilgi ve belgeye erişimde kolaylık ve açıklık ilkesinden hareketle, çevre ve insan odaklı hizmet anlayışı ile faaliyetlerine yön veren Vakfımızca düzenlenecek bu sempozyum vesilesiyle, kamudan özel sektöre her kesimden uzmanların bir araya gelmesiyle, çevre ve insan sağlığı için yeni kararlar alınması ve uygulamaya koyulması noktasında da emsal oluşturabilecek önemli bir adım atılmış olacaktır.

Pamukkale’nin mükemmel doğası içerisinde bilimsel ve sosyal olarak çok keyifli bir sempozyum geçirileceği inancımla, bu alana ilgi duyan tüm kişi ve kuruluşları Denizli’ye bekliyoruz” diye konuştu.

SEMPOZYUMA TALEP PATLAMASI
Öte yandan, geçen yıl gerçekleşen ÇEVSA 2012 Sempozyumu’na gösterilen büyük ilginin, bu yılki sempozyuma yönelik talepte adeta patlamaya yol açtığını belirten TÜKÇEV yetkilileri, bu ilgiyi de hesaba katarak başvurmak isteyenlerin kayıt yaptırma konusunda acele etmesi gerektiğini vurguladılar. TÜRKÇEV, kayıt işlemlerinin http://www.cevsa2013.org/ adresine yapılabileceğini duyurdu.

TÜKÇEV yetkilileri ÇEVSA sempozyumlarının, artık Türkiye’de çevre bilinci ve disiplini oluşturma açısından çok önemli bir misyon üstlendiğini de belirterek, ÇEVSA 2013-Pamukkale’de ele alınacak konu başlıklarının bu doğrultuda belirlendiğine işaret ettiler.

SEMPOZYUMDA ELE ALINACAK KONULAR
* Yeni teknolojiler ve sağlık
* Ses kirliliği, elektromanyetik, kirlilik, atıklar
* Pestisitler, nanoteknoloji ürünler ve çevre,
* Çevre sağlık ilişkileri
* Termal ve sağlık
* Gıda, GDO’lu ürünler, kimyasallar
* Medya ve çevre
* Küresel ısınma
* Ulusal ve uluslararası kuruluşların proje sunumlarının çevre ve insan sağlığına katkıları.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı