REKLAMI GEÇ

Heyelandan kaçtılar, mahrumiyete düştüler

Heyelandan kaçtılar, mahrumiyete düştüler

Denizli’nin Babadağ İlçesi’nden heyelan nedeniyle Karahasanlı’daki TOKİ konutlarına yerleşen 1300 vatandaş, ulaşımın olmamasından, kasap, market eczane gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekanların olmamasından yakındılar.

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2013 Cumartesi, 12:10

Babadağ’dan heyelan tehlikesi nedeniyle Karahasanlı’daki TOKİ konutlarına yerleşmek zorunda kalan vatandaşlar, mahrumiyetlerini Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Yönetimine anlattı.

TOKİ sakinlerinin sorunlarını dinleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Babadağ ilçesinden heyelan nedeniyle Karahasanlı mahallesinde yaptırılan 408 adet TOKİ konutuna yerleşen 1300 vatandaşın yaşamının adeta çileye dönüştüğünü söyledi.

Belde ve köy gezileri kapsamında Kadın ve Gençlik kolları yöneticileriyle birlikte Babadağ Afet Konutlarını ziyaret eden Yurtseven, “Vatandaşlara bir dokunduk, bin ah işittik. Denizli Valiliği ve Belediye’nin kendileriyle yeteri kadar ilgilenmediğini ileri süren vatandaşlar, ’Ulaşım yok, kasap, market ve eczane yok. Burada kaderine terk edilmiş gibiyiz’ diyerek bize dert yandılar” dedi.
Babadağ TOKİ konutları yöneticisi Salih Zeki Yanaşık ile bir süre sohbet ettiklerini de açıklayan Yurtseven, “Babadağ ilçesindeki konutlardan heyelan tehlikesi nedeniyle taşınmak zorunda kalan, bu vatandaşlar , ‘Afet bölgesi’ ilan edilmesine karşın evleri için herhangi bir bedel ödenmediğini söylüyor. Bu yetmezmiş gibi TOKİ konutları için 70 ile 93 bin lira arasında değişen bedellerle 20 yıl süreyle borçlandırılmışlar. Burada Gelir Tespit komisyonu oluşturulmasını istiyorlar. Bu yasal bir uygulama ancak Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Komisyon oluşturulması halinde gelir durumuna konutun yüzde 5 ile 50 arasında bedelini devlet karşılıyormuş. Yetkililer bu sese kulak vermeli’’ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı