REKLAMI GEÇ

‘Kınalı Kuzular” hükümlüler için sahnelendi

‘Kınalı Kuzular” hükümlüler için sahnelendi

Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yaklaşın “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü” dolayısıyla gerçekmeştirilen etkinlikte, Yenilmez Sanat Merkezi Kurucusu, oyuncu Ahmet Yenilmez, kendi yazıp yönettiği “Kınalı Kuzular” adlı tek perdelik oyunu sergiledi.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2013 Cuma, 12:57

Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilen sanat ve kültürel etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Yaklaşan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ dolasısıyla Yenilmez Sanat Merkezi Kurucusu, oyuncu Ahmet Yenilmez, kendi yazıp yönettiği “Kınalı Kuzular” adlı tek perdelik oyununu tutuklu ve hükümlüler için sergiledi. Gösteri sınasında kendisine bağlamayla İlker Taze eşlik etti.
Etkinliğe Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, İl Jandarma Komutanı J.Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Kocabaş Belediye Başkanı Muzaffer Taşgeldi, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Çakar, Honaz Eğitim ve Kültür Derneği (HEKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cerit, D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dönmezkuş ve Kurum 2. Müdürleri katıldı. Toplam 150 çocuk, yetişkin kadın ve erkek hükümlü ve tutuklunun izlediği oyun büyük ilgi gördü.

Gösterinin ardından bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdullah Acar, ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemine değindi. Suça itilen insanların rehabilitasyonu için yapılan bu tip çalışmaların büyük toplumsal yararlar sağlayacağını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan da konuşmasına ünlü şair Abdurrahim Karakoç’tan dizeler okuyarak başladı. Konuşmasında milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Alkan, kimsenin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. Alkan ayrıca, ceza infaz kurumlarında bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı