REKLAMI GEÇ

Güvenlikçi idi doktor oldu

Güvenlikçi idi doktor oldu

Pamukkale Üniversitesi’nde 12 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan Abdullah Özkaya, bir taraftan görevini yerine getirirken diğer yandan da güvenlikçi olarak çalıştığı tıp fakültesinde eğitim gördü ve doktor oldu.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2013 Çarşamba, 11:09

Küçük imkânlarla büyük engelleri aşan, yılmadan hayalinin peşinden koşan ve azmin gücüyle sıfırdan zirveye çıkan, okuyana ilham veren bir başarı öyküsüne imza atan, içinde büyük başarı isteği olan Abdullah Özkaya, belki de bir imkânsızı başardı. Ve güvenlik görevlisi olarak 2001 yılından bu yana çalıştığı PAÜ’de önce Tıp Fakültesi Öğrencisi oldu. Ardından mezuniyet belgesini alarak doktor önlüğü giydi.

EN SAHİCİ BAŞARI ÖYKÜSÜ
Abdullah Özkaya, iş hayatına 2000 yılında Adalet Bakanlığı’nda bekçi kadrosundan memur olarak başladı. Çalışırken Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan, insanın istedikten sonra neler yapabileceğinin en güzel örneğini ortaya koyan Özkaya, Adalet Bakanlığı’ndaki birkaç aylık bekçilik hayatının ardından Denizli’ye tayin oldu. Özkaya, Denizli’ye tayin olduktan sonra Denizli Adliyesi’nde kısa süre çalıştı ve ardından Pamukkale Üniversitesi güvenlik birimine yatay geçiş yaptı. 2001 yılında PAÜ’de güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Abdullah Özkaya, aynı yıl üniversite sınavına girdi ve PAÜ Tıp Fakültesi’ni kazandı. İşte bu tarihten itibaren Özkaya’nın “başarı öyküsü” yazılmaya başladı. PAÜ’de hem çalışan hem de ağır bir bölüm olan Tıp Fakültesi’nde okuyan Abdullah Özkaya, tam 12 yıl sonra muradına erdi. Güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Pamukkale Üniversitesi’nden (PAÜ’den) doktor çıktı. PAÜ’de yıllarca vardiyalı olarak çalışan Özkaya, işten fırsat buldukça eğitimine ısrarla devam etti.

GECELERİ BEKÇİ, GÜNDÜZLERİ
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ OLDU
Çalışırken Tıp Fakültesi gibi zor bir fakülteyi devam ettirmenin meşakkatli bir süreç olduğunu anlatan Abdullah Özkaya; “Üniversiteyi kazanacağımdan emindim. Ailem de bu konuda hep destek oldu ve 2000 yılında Adalet Bakanlığı’nda göreve başladıktan sonra Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığımı öğrendim. Tabii başta ailem olmak üzere çok sevinmiştik bu habere. Eğitim ve iş hayatımda ailemden çok destek gördüm. Gündüzleri okul, geceleri ise mesai yaptım. Daha sonra 2009 yılında evlendim. Biraz zor süreçti ama zorluklara değdi. Üniversite okuyarak her kesimden arkadaş edinmiş oldum. Hem okuyup hem çalışmanın zor geldiği zamanlarda oldu. Arkadaşlarım bu konuda en büyük yardımcımdı. İşim hiçbir zaman okumama engel olmadı. Okul arkadaşlarım derslere çok eğilimli yapıya sahiplerdi. Güvenlikçi olduğum için herhangi bir gizli olayı benden saklarlardı. Hem güvenlikçi olmam hem tıp öğrencisi olmam herkes tarafından dikkat çekiyordu. Bazı arkadaşlarımın aileleriyle de tanıştım” dedi.

HEM EVLİ, HEM ÇOCUKLU, HEM DE GÜVENLİKÇİ
Hayata hikayesi tam bir başarı öyküsü olan Abdullah Özkaya, hedefinin güvenlikçi olarak yıllarca görev yaptığı PAÜ’ Tıp Fakültesi Hastanelerinde uzman olarak kalmak olduğunu söylüyor. Özkaya, “Hayat hikâyem etrafımdaki herkese ilginç geliyordu. Bu arada tıp eğitimime 3 yıl da ara verdim. Evliyim ve 1.5 yaşında kız çocuğum var. TUS sınavlarına girip anestezi alanında kariyerimi devam ettirmek istiyorum. Hedefim, Denizli’de anestezide görev yapmak. Pamukkale Üniversitesi’nde kalmaya devam edeceğim. Ailem Denizli’de olduğu için kurulu bir düzenim var ve onun için kendim ve ailem için en iyisi Pamukkale Üniversitesi’nde kariyerime devam etmem olacak” dedi.

GÜVENLİKÇİSİ OLDUĞU ÜNİVERSİTE
HASTANESİ’NİN DOKTORU OLACAK
2001 yılında başladığı üniversite serüvenini bu yıl noktalayan ve mezun olan Özkaya, Eylül ayında dikey geçiş yaparak yeni görevine başlayacak. Ağustos ayı sonuna kadar güvenlik görevlisi olarak çalışmaya devam edeceğini söyleyen Özkaya, “Bu yıl mezun oldum. Artık doktor olarak görev yapacağım. Eylül ayında dikey geçişle yeni görevime başlamak istiyorum. Ancak Ağustos ayı sonuna kadar daha güvenlik görevlisi olarak çalışmaya devam edeceğim.” dedi.

REKTÖR BAĞCI; “KARİYER
GÜNLERİNE ÖRNEK BİR ÖYKÜ”
Takdire değer başarı öyküsü karşısında Özkaya’yı tebrik eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da bu öykünün ‘Kariyer Günleri’ kapsamında yıl içinde düzenlenen, işadamlarının başarı öykülerini konu alan seminerlerde konuşulması gereken bir başarı hikayesi olarak değerlendirdi. PAÜ Tıp Fakültesi’nin devam zorunluluğu olan bir bölüm olduğunu belirten Bağcı, “Tıp fakültesinde en ufak adım bile atlansa mezun olunamıyor. Bunun ötesinde evli ve çocuk sahibi olmak başarıyı engelleyen durum olacakken tetikleyici olmuş. Abdullah’ın evli ve çocuk sahibi olması, vardiyalı çalışması onu yıldırmamış, aksine başarıya giden yolda uyarıcı olmuş, doping etkisi yapmış. Bu başarı öyküsünün dillendirilmesi birçok kişiye örnek olacaktır. Abdullah kararlı bir insan. Bundan sonraki yaşamı daha kolay ve rahat geçecektir. Anestezi de ki başarısını bundan sonra beraber katlayacağız” dedi.

Yorumlar

MUHARREM   -  Bağlantı 4 Temmuz 2013, 08:40

Helal olsun! bu hikayenin benzerini kayseride duymuştum.demek ki neymiş doktor olmanın diğer yolu tıp fakültesinde işe girmekmiş(!) :))

SEDAR   -  Bağlantı 3 Temmuz 2013, 15:27

teBRİK ETMEK LAZIM

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı