REKLAMI GEÇ

Zayıflamak için tedavi görürken tanışan çift evlendi

Zayıflamak için tedavi görürken tanışan çift evlendi

Denizli’de iki gencin obezite ile mücadele savaşında ortaya çıkan aşkları evliliğe uzandı. Milas’ta 155 kilo olduğu için tek bir kız arkadaşı dahi olmayan 35 yaşındaki Bahadır Elmas, kilo vermek için tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) kendisi gibi tedavi gören 30 yaşındaki Nejla Yatağan ile tanıştı. Bahadır 77, Nejla 60 kilo verdi. Aşkla zayıfladılar, yeni bir hayat kurdular.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2013 Cuma, 11:43

Muğla’nın Milas ilçesinde Bahadır Elmas 155 kiloydu. Zayıflamak için Pamukkale Üniversitesi’nde tedaviye başladı. Aynı hastanede Denizli’nin Yatağan Beldesi’nden Nejla Yatağan kilo vermek için tedavi görüyordu. İki genç tedavi gördükleri hastanede tanıştı ve birbirlerine aşık oldu. 155 kilodan 78 kiloya düşen Bahadır Elmas ile 140 kilodan 80 kiloya düşen Nejla Yatağan yaptıkları düğünle dünya evine girdiler.

AŞKINI HASTANEDE BULDU 77 KİLO VERDİ
35 yaşındaki Bahadır Elmas 155 kiloydu. Aşırı kilolarından dolayı kız arkadaşı dahi yoktu. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen Bahadır Elmas, Pamukkale Üniversitesi’nde tedavi olmaya karar verdi. 11 ay önce tedaviye başlayan Bahadır Elmas, geçirdiği mide ameliyatının ardından fazla kilolarını vermeye başladı. 11 ayda 77 kilo vererek 78 kiloya düştü. Aynı hastanede Denizli’nin Yatağan İlçesi’nden 30 yaşındaki Nejla Yatağan’da kilolarından kurtulmak için tedavi görüyordu. 140 kilo olan Nejla Yatağan 7 ay içerisinde 80 kiloya düştü. Hastaneye tedavi olmak ve fazla kilolarından kurtulmak isteyen iki genç bu süreçte bir birbirlerini tanıdı ve aşık oldu. Fazla kilolarından kurtulmak için tedavi gördükleri hastanede tanışıp aşık olan Nejla ve Bahadır hayatlarını birleştirdi. İlk düğün Denizli’nin Yatağan İlçesi’nde yapıldı. İkinci düğün ise Muğla’nın Milas ilçesindeydi.

ic1

140 KİLODAN 80 KİLOYA DÜŞTÜ
Bahadır Elmas “Küçükken geçirdiğim hastalık sonrası kullandığım ilaçlardan dolayı aşırı kilo aldım. Son olarak 155 kiloya çıktım. Bugüne kadar fazla kilolarımdan dolayı bir tek kız arkadaşım dahi olmadı. Hastanede tedavi görüp zayıfladıktan sonra evlenmeyi düşünüyordum. Tedavi gördüğüm süreç içerisinde Nejla ile tanıştık. O da fazla kilolarından kurtulmak için tedavi görüyordu. Arkadaşlığımız ilerledi. Evlenmeye karar verdik ve şimdi evlendik çok mutluyuz” dedi. Nejla Yatağan ise “Küçükken de kiloluydum. Kilolarımdan kurtulmak için uzman yardımı almaya karar verdim. Pamukkale Üniversitesi’ne başvurdum. 140 kilodan 80 kiloya düştüm. Tedavim sırasında Bahadır ile tanıştım. Hem kilolarından kurtuldum, hem de mutluluğu buldum. Çok mutluyum” dedi.

OBEZİTENİN SÜPERMENİ PAÜ’DE
Aşırı kiloları nedeniyle hayatları zindana dönen hastalarını cerrahi yöntemle zayıflatan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Tekin, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışından onlarca hastayı yeniden hayata bağladı. Denizli’de 60 kilo veren Nejla Yatağan ile 77 kilo veren Bahadır Elmas’ın tedavilerini gerçekleştiren, “Obezitenin Süpermeni” Prof. Dr. Koray Tekin, Pamukkale Üniversitesinin bu alanda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Yürümekte dahi zorlanan hastalarında görülen değişimleri anlatan Tekin, obezitede yeni nesil ameliyatlar aşırı kiloluların çaresi oldu, yorumu yapıyor. Obeziteyi tedavi etmek için Türkiye’de en fazla operasyon yapan uzmanların başında gelen Prof. Dr. Tekin, aşırı kiloları nedeniyle sosyal yaşamdan uzaklaşan hastalarının hayata bağlanma öykülerini anlattı. Ve bu kilo verme mücadelesi sırasında tanışıp evlenen çift Nejla ile Bahadır’ın da bunlardan ikisi olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı