REKLAMI GEÇ

3 günlükken ameliyat oldu hayata tutundu

3 günlükken ameliyat oldu hayata tutundu

Denizli’nin Merkez Efendi Mahallesi’nde oturan ev hanımı Filiz Mendeş, 5 aylık hamile iken, doktorlar bebeğinin kalbinin üç yerinde delik olduğunu, ayrıca ana vücut atardamarı ile akciğer atardamarının ters olduğunu, bu nedenle yaşamasının imkansız olduğunu söyleyip kürtaj tavsiye etti. Anne kürtajı kabul etmedi, çocuğunu dünyaya getirdi. 3 günlükken yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu, Ali Umut adını aldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2013 Perşembe, 14:39

Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizlili Filiz Mendeş (28) ile bir güneş enerjisi imalathanesinde çalışan eşi Ercan Mendeş (33), ikinci bebeklerinin olacağını öğrenince çok sevindiler. Filiz Mendeş 5 aylık hamile iken, özel bir hastanedeki doktor, anne karnındaki bebeğin ana vücut atardamarı ve akciğer atardamarının doğuştan ters olduğunu, ana aort damarında gelişme geriliği olduğunu, ayrıca kalbinde de üç delik bulunduğunu söyledi. Doktor, bebeğin dünyaya geldikten sonra yaşama olasılığının olmadığını söyleyerek, kürtaj tavsiye etti. Anne ise kürtajı kabul etmedi. Bebeğini iki hafta önce dünyaya getirdi ve Ali Umut adını verdi. Özel bir hastanede 3 kilo 200 gram ağırlığında dünyaya gelen bebek, üç günlük iken Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Servisi’ne sevk edildi.

KALBE YAMA YAPILDI, DAMARLAR NORMALE ÇEVRİLDİ
Gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Bilgin Emrecan ile ekibi 3 günlük Ali Umut’u ameliyata aldı. 4.5 saat süren ameliyat sonrası bebek hayata tutundu. Yoğun bakım ünitesinden çıkarıldı, iki gün sonra da taburcu edilecek. Ameliyatı gerçekleştiren Doç.Dr.Bilgin Emrecan, ameliyatın Denizli’de ilk kez gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Çok riskli bir ameliyattı. Bebeğin kalbindeki üç deliği yama ile kapattık. Ameliyatta hasta 18 dereceye kadar soğutuldu, gelişmemiş olan ana aort damarı ve beyne dağıtım yapan damarı genişlettik. Akciğer atardamarı ve vücut atardamarı ters olduğundan yerleri normal pozisyonuna değiştirildi. Ameliyattan önce akciğer atardamarı ile vücut atar damarı ters olduğundan vücut kısa devre yapıyor, beyne oksijensiz kan gidiyordu. Bebeğin sağlık durumu çok iyi. İki gün sonra taburcu edeceğiz. Ali Umut artık normal hayatına devam edecek” diye konuştu.

ANNE: “HEP DUA ETTİM”
Ali Umut’un annesi Filiz Mendeş ise, 4.5 saat süren ameliyat esnasında sürekli dua ettiğini söyleyerek, bebeğini emzirdiğini, sağlık durumunun da gayet iyi olduğunu söyledi. Anne Mendeş, “5 aylık hamile iken, bebeğimin büyük ihtimalle öleceğini söyleyip, kürtaj yaptırıp yaptırmamayı doktorlar bize bıraktı. Kürtajı kabul etmedim. İstanbul ve Ankara’da bazı merkezleri tavsiye ettiler. Biz, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni tercih ettik. Bebeğimin yaşama ihtimalinin düşük olduğunu söylediler ama hep yaşayacağına inandım. 4.5 saat süren ameliyat esnasında sürekli dua ettim. Çok mutluyum. İki gün sonra bebeğimi kucağıma alıp evime gideceğim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı