REKLAMI GEÇ

Şehit Astsubay’ın ailesine Şehadet Belgesi

Şehit Astsubay’ın ailesine Şehadet Belgesi

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz Eylül ayında mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Astsubay Bedri Nayim’in eşi Birgül Nayim acı olayın ardından iki oğlu ile birlikte akrabalarının bulunduğu Denizli’ye taşındı. Bu nedenle Genel Kurmay tarafından şehit Astsubay için hazırlanan Şehadet Belgesi’ni teslim etme görevi Denizli kurmaylarına düştü.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2013 Cuma, 17:23

Türkiye, Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de meydana gelen mühimmat deposundaki korkunç patlamaya 25 şehit vermişti. O patlamada şehit düşenlerden biri de Astsubay Bedri Nayim’di. Aslen Erzurumlu olan ama ailesi Samsun’da yaşayan Nayim’in cenazesi, devlet töreniyle Samsun’da defnedildi.

Acı olayın ardından Şehit Astsubayın eşi Birgül Nayim, babası gibi astsubay olan büyük oğlu Yiğit Şahin ve küçük oğlu Yağız Hakkı ile konuşup, Denizli’ye yerleşme kararı aldı. Aile kısa süre önce burada yaşayan akraba ve yakınlarının yardımıyla Denizli’ye yerleşti.

Bu sırada Şehit Astsubay Bedri Nayim için Genel Kurmay Başkanlığı tarafından Şehadet Belgesi hazırlandı. Aile Denizli’ye yerleştiği için belge Denizli’ye gönderildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ve Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte Şehit Astsubay Bedri Nayim’in Mehmetçik Mahallesi’ndeki evine giderek burada Şehit Astsubay Bedri Nayim’in Ailesi’ni ziyaret etti. Şehidin eşi Birgül, çocukları Astsubay Yiğit Şahin ve Yağız Hakkı Nayim ile bir süre görüşen Vali Demir ve beraberindeki heyet burada ailenin sorunlarını dinledi.

Vali Abdülkadir Demir, daha sonra Şehit eşi Birgül Nayim’e Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu imzası taşıyan ‘Şehadet Belgesi’ni verdi. 1988 yılında Astsubay olarak görevine başlayan Şehit Astsubay Bedri Nayim, Afyonkarahisar’da
5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamada şehit olmuştu.

Yorumlar

Ceren   -  Bağlantı 19 Ocak 2013, 07:48

Hoşgeldiniz. Umarım yüzünüz hep güler…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı