REKLAMI GEÇ

Denizli’de tecavüz mağduru kız için adalet nöbeti

Denizli’de tecavüz mağduru kız için adalet nöbeti

Denizli’de akrabası tarafından tecavüze uğrayan H.İ. için, “Kızım İçin Adalet İstiyorum İnisiyatifi” üyesi kadınların 7 Mayıs’ta görülecek davaya kadar Candoğan Parkı önünde her Cumartesi Adalet Nöbeti tutacaklar.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2013 Pazartesi, 12:09

15 Yaşındaki H.İ. 26 Şubat 2013 tarihinde akrabası tarafından uyuşturucu kullandırılarak tecavüz edilmiş, babanın şikayeti üzerine zanlı A.Ç. önce tutuklanmış, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Olaya tepki gösteren baba Ahmet İ. önce sosyal paylaşım sitelerinde imza kampanyası düzenleyerek tepkisini dile getirmiş, ardından konuyla ilgili kadınların oluşturduğu “Kızım İçin Adalet İstiyorum İnisiyatifi” 7 Mayıs’ta görülecek davaya kadar her Cumartesi Candoğan Parkı önünde oturma eylemi ve imza kampanyası başlattı.

Bu hafta yine Candoğan Parkı önünde bir araya gelen kadınlar, slogan ve alkışlar eşliğinde basın açıklaması düzenledi. İnisiyatif adına açıklama yapan Eren Saran, “Tecavüz bir insanlık suçudur. Tecavüzcüler cezasız bırakıldıkça, haklarında beraat kararı verildikçe, elleri kolları serbest sokaklarda dolaştırıldıkça tecavüz suçları meşrulaştırılıyor. Davalara tepki gösteren kamuoyu tehdit ve saldırılara maruz bırakılıyor. Erkekleri, tecavüzcüleri koruyan yargının olduğu bir hukuk sistemine ve bu sistemi koruyan güçlere karşı direneceğiz. Biz kadınlar, erkek egemen sistemin baskısına, dayatmalarına, politikalarına karşı özgürlüğümüzü elde edene kadar mücadele edeceğiz. Tecavüzü görünür kılmak için taktığımız siyah kurdelelerimizle tecavüzü koruyanlara karşı, 7 Mayıs’ta Denizli Adliyesi’nde görülecek olan davaya kadar her Cumartesi saat:18.30’da burada adalet için H.İ. için nöbette olacağız. İnsanlığın yüzkarası olan bu davanın takipçisi olacağız. Tüm kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan kadınlar, eylem alanına kurdukları imza standıyla Denizli halkını olaya tepki göstermeye çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı