REKLAMI GEÇ

Denizlili Hatice’den 2,5 yıldır haber alınamıyor

Denizlili Hatice’den 2,5 yıldır haber alınamıyor

Kanada’da yaşayan Denizlili Hatice 2.5 yıl önce “New York’taki sevgilimin yanına gidiyorum” diye evden ayrıldı. O sevgilinin ABD’li karısını öldürüp Sivas’a kaçtıktan sonra intihar eden Rıza Coşa olduğu ortaya çıktı. Denizlili aile yasta, New York polisi arayışta…

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2011 Pazartesi, 18:52

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Karahisar beldesinden 18 yıl önce ailesiyle Kanada’nın Toronto Eyaleti’ne yerleşen ve burada bir lastik firmasında çalışan 37 yaşındaki Hatice Çorbacıoğlu’ndan, 2.5 yıldır haber alınamıyor. Hatice, 2009’da bir arkadaşı aracılığı ile ABD’de kaçak olarak yaşayan Rıza Coşa ile tanışmış ve 13 Haziran 2009’da Coşa ile evlenmek için ailesinden izinsiz Kanada’dan ABD’ye gitmişti. Kızlarından bir daha haber alamayan ailesi çalmadık kapı bırakmadı. İnterpol ve MİT dahil, Kanada, ABD ve Türkiye’deki tüm güvenlik birimlerince aranmasına rağmen talihsiz kadının izine rastlanamadı.

Ta ki 2010 yılının Mayıs ayında şok bir gelişme yaşanana kadar. Sivas’ta 10 katlı inşaattan bir erkek atlayarak intihar etti. İntihar eden kişinin 29 yaşındaki Rıza Coşa olduğu tespit edildi. Üzerinden çıkan notta, “Ölümümden kimse sorumlu değildir. Yaşadığım maddi sıkıntılar beni bunalıma soktu. Kanada’daki sevdiğim kız da beni terk edince yaşamamın bir anlamı kalmadı” ifadelerinin yer aldığı not bulundu. Bu sözler Hatice’nin hayatta olduğu ihtimalini güçlendirdi. Ancak Coşa’nın Sivas’a dönmeden 10 gün önce Amerikalı eşi Winsome Angela Perez’i öldürdüğü gerekçesiyle arandığı ortaya çıkınca tüm hesaplar altüst oldu. Genç kızın Coşa’nın evli olduğundan haberinin olmadığı belirlenirken, ikilinin ABD’den Türkiye’ye gitmek için elçilikten pasaportlarını yenilettikleri ve uçak bileti aldıkları ancak kayıtlarda Rıza Coşa’nın tek başına memlekete döndüğü ortaya çıktı. Yakınları ise bu gelişmeden sonra Rıza Coşa’nın eşi gibi, Hatice’yi de öldürdüğünü düşünmeye başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı