REKLAMI GEÇ

Altıntaş NSERC’i aldı

Altıntaş NSERC’i aldı

Kanada, Denizli-Bekillili Prof. Dr. Yusuf Altıntaş’ı konuşuyor. 2011’de Kanada’da yılın mühendisi seçilen Altıntaş, şimdi de Kanada’nın en seçkin bilim örülü olan NSERC ödülünü aldı.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2013 Salı, 18:00

 

Aslen Denizli’nin Bekilli İlçesi’nde olan Makine ve Otomasyon konusunda uzman Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, çalıştığı uzak firmasındaki araştırmalarıyla Türkiye’deki muadili TUBİTAK olan NSERC araştırma ödülünü aldı. Altıntaş, değerindeki ödül Altıntaş ve Firmasına yine araştırmalarda kullanılmak üzere verildi.

Altıntaş’a ödülü, Kanada Genel Valiliği Sarayı’nda düzenlenen törende bizzat Kanada Genel Valisi David Johnson, Kanada Başbakanı Stephen Harper ve NSERC Başkanı Dr. S. Portier-Don McIntosh verdi. Törene Türkiye Kanada büyük elçisi Dr. Tuncay Babali de katıldı.

Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, Kanada Bilimler Akademisinin tek Türk bilim İnsanı üyesi. Altıntaş, 2011 Yılın’da da Kanada’da “Yılın Mühendisi” ödülünü almış, ödül 2012 Mayıs ayında kendisine verilmişti.

denizli-kanada-prof-dr-yusuf-altintasi-konusuyor-ic

Yusuf Altıntaş, Bekilli’de Üretilen Küp Şarapları’nın Sahibi Asım Altıntaş’ın ağabeyi. 1975 İTÜ Makine Mühendisliğinden mezun olan Altıntaş, 1986 yılından itibaren Kanada British Columbia Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve bilimsel araştırmalar yapıyor.

Yorumlar

Mert Çalışkanöztürk   -  Bağlantı 20 Mart 2013, 14:07

Allah verdikçe veriyor. Kardeşi Asım Altıntaş da Fransada en iyi şarap ödüllerini toplamıştı.
1.Epic cab. Sau- Merlot- Shiraz 2010-altın
2.Epic Merlot 2010-altın
3.Epic Cabernet Sauvignon 2010-gümüş
Çalışkan aballar sülalesini alnından öpüyorum.

Özkan Fidan   -  Bağlantı 20 Mart 2013, 00:52

Onur duymamak olası mı ? Böylesi seçkin bilim insanlarımızın başarısına seviniyoruz elbet. Ama,keşke demekten de alamıyoruz : Keşke ülkemiz kucaklasaydı da Sayın Altıntaş’ı, bu topraklarda kalsaydı eserleri. Helal olsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı