REKLAMI GEÇ

Denizli’nin ağaç kaşığı İspanya’yı dolaştı

Denizli’nin ağaç kaşığı İspanya’yı dolaştı

DELSAD üyesi Gazetemiz Yazarlarından Zeki Akakça, “3T Grundtvig Projesi” kapsamında 20-25 Mart tarihlerinde İspanya’nın Valencia bölgesinde yapılan etkinlikte ilimizi ve ülkemizi temsil etti. Akakça’nın Denizli’nin tahta kaşıklarını anlattı.

/ DENİZLİHABER / 29 Mart 2013 Cuma, 18:47

 

DELSAD’ın dahil olduğu ikinci AB destekli projede katılımcı ülkelerin folklorik değerleri , tarihi ve kültürel miras konularının paylaşımı konusunda çalışılıyor. Toplantılara katılan ülkeler kendi değerlerini sunarken ve tanıtım broşürleri, CD veya DVD’lerle kendi ülke ve bölerlindeki kültürel değerleri katılımcı ülkelerle paylaşıyor

8 ülkeden 9 grubun katılımcı olduğu projede Türkiye, İtalya İspanya, Litvanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Güney Kıbrıs yer alıyor.

Projenin ilk toplantısına Yunanistan, ikincisine Türkiye, üçüncüsü ise İspanya ev sahipliği yaptı. Bir sonraki toplantı 2013 yılı Mayıs ayında Bulgaristan da gerçekleştirilecek.

Amacı geleneksel el sanatlarının yaşam içindeki yeri ve bu gün karşı karşıya kaldığı sorunlar ile geleceğe taşınması konuları olan bu projede öne çıkan en önemli etkinlik tüm ülkelerin kendilerini tanıtmak adına yaptıkları aktiviteler.

Projede, ülkemiz ve ilimizi temsil eden DELSAD’dan Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yağcıoğlu ve dernek üyelerinden yazarımız Zeki Akakça İspanya’nın Valencia bölgesinde gerçekleştirilen son toplantıda sonum konusu olarak Denizli’de kaybolmak üzere olan ahşap mutfak gereçleri ve ahşap el işçiliği idi.
Bu konu ile ilgili olarak dernek kurucu üyelerinden fotoğraf sanatçısı Zeki AKAKÇA “Çameli yöresi ağaç kaşık ve süs eşyaları yapımı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. İlginç olarak değerlendirilen ahşap kaşık yapımı, süs eşyaları ve nazarlık konusunun halen varlığını sürdürüyor olması ülke ve il olarak farklılığımızı ortaya koydu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı