REKLAMI GEÇ

Fatma Teyze 30 yıldır odun satıp geçimini sağlıyor

Fatma Teyze 30 yıldır odun satıp geçimini sağlıyor

Denizli’nin Buldan İlçesi’nde yaşayan 80 yaşındaki Fatma Akkaya, 7 kilometre uzaklıktaki Yayla Gölü’nden getirdiği odunları satarak geçimini sağlıyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2013 Pazartesi, 09:14

ŞENGÜL BOZ
İki eşeği ile birlikte Buldan’ın sokaklarından geçerken gördük Fatma Teyze’yi. Önce konuşmak istemedi. Sorularımıza biraz tedirgin ve kısa kısa yanıtlar veren Fatma Teyze, sonradan açıldı ve yaşam hikayesini Denizlihaber.com’a anlattı.

Fatma Teyze, eşini 25 yıl önce kaybetmiş. Zaten eşi rahatsız olduğu için çalışamamış. Evin geçimini hep Fatma Teyze sağlamış. Üç kızı olduğunu söyleyen Fatma Teyze, maddi imkansızlık nedeniyle kızlarını okutamamış ama, Yayla Gölü’nden getirdiği odunları satarak kazandığı parayla onların çeyizlerini hazırlamış düğünlerini yapmış.

30 YILDIR ODUNCULUK YAPIYOR
30 yıl önce başlamış Fatma Teyze odunculuğa. İki eşeği ile birlikte günde iki kez Yayla Gölü’ne çıkıyor. 7 kilometre uzaklıktaki Süleymanlı Yayla Gölü’nün kenarındaki ormandan topladığı odunları eşeklerine sarıp, ilçe merkezine getiriyor.  Sattığı odunların parasıyla da evinin nafakasını çıkartıyor.

GÜNDE 25 LİRA KAZANIYOR
İki eşeğine yüklediği odunları 25 liradan satan Fatma Teyze, “Üç tane kızım vardı. Maddi durumumuz iyi olmadığı için okutamadım. Şimdi evliler ve torunlarım var. Evimin ihtiyaçlarını karşılamak için odunculuk yapıyorum. Yayla Gölü’ndeki ağaçlık alandan topladığım odunları, satıyorum. Genelde aileler alıyor. Kışın ısınmak için. 30 yıldan beri geçimimi böyle sağlıyorum” dedi.

SERMAYESİ İKİ EŞEĞİ
Fatma Teyze’nin sermayesi gözü gibi baktığı iki eşeği. 80 yaşına rağmen her gün sabah erken saatlerde kalkarak gittiği ormandan topladığı çam dallarını eşeklerine yükleyip ilçe merkezine getirdiğini söyleyen Fatma Teyze, “Bazen yalnızca sabah gidiyorum. Bazen de sabah ve akşam günde iki sefer gidiyorum. Bu talebe göre de değişiyor” diyor.

Yorumlar

resul   -  Bağlantı 2 Temmuz 2013, 09:03

HELAL OLSUN TEYZEM BENİM ALLAH SANA SAĞLIK VERSİN GÜÇ KUVVET VERSİN.

zafffeerr   -  Bağlantı 1 Temmuz 2013, 10:39

HELAL OLSUN TEYZEME. ALLAH GÜÇ KUVVET VERSİN. BAŞKALARI GİBİ DİLENCİLİK YAPMAYIP BU YAŞINA RAĞMEN HALA ÇALIŞIYOR. ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı