REKLAMI GEÇ

Fiyatlar aynı onlarda sıkıntılı

Fiyatlar aynı onlarda sıkıntılı

Dört Çeşme mevkiinde senelerdir mezar taşı yaparak geçimini sağlayan Aytuğ Kömürcüoğlu, malzeme fiyatları artarken satış ve işçilik fiyatlarının yerinde saymasından dolayı ekonomik sıkıntı yaşadıklarını söylüyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2012 Cumartesi, 11:15

Eski Sarayköy Caddesi, Dört Çeşme mevkiinde mezar taşı yaparak geçimini sağlayan Aytuğ Kömürcüoğlu, yapımı ağır işçilik ve uğraş gerektiren mezar taşlarının fiyatlarının 5 yıldır değişmediğini söyledi.

Senelerdir mezar, mezartaşı yazısı, mutfak tezgahı ve her tür mermer işi yaptığını ifade eden Kömürcüoğlu “Biz hammaddeleri her geçen gün zamlı fiyatlara aldığımız halde, ağır işçilik ve uğraş gerektiren mezar taşı yapımı ve de işçiliğinden ne yazık ki kazanç yerine zarar ediyoruz. Makine ve el işçiliğiyle uzun süre uğraştığımız bu mezar taşlarını ve diğer ürünleri satmaya kalktığımızda, 5 yıl öncesinin fiyatına müşteriye sunmak zorunda kalıyoruz. Hammadde fiyatları sürekli artarken, bizim el işçiliğimiz ve uğraşımız para etmiyor. Bu nedenle gün geçtikçe ekonomik sıkıntı içine gömülüyoruz. Kredi borçlarımızı, Bağ Kur’umuzu ve dükkan kiramızı ödemekte güçlük çekiyoruz. Borçla borcu kapatmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar

mehmet   -  Bağlantı 19 Ağustos 2012, 22:59

ben carşamba/samsunda 17 yıllık mezar taşı ustasıyım. haklısın kaşıkla aal kepceyle ver.bağkur kira elktrik su.vergi artı devamlı tasa zam…çok şükür ki babam emekli oluyor. yoksaaa işimizzz zorrr.haaa artı yediğimiz tozzz cabasııı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı