REKLAMI GEÇ

Denizlili kadınlar çığlığı duydu

Denizlili kadınlar çığlığı duydu

Denizli’de 16 yaşındaki kızı H.İ’ye tecavüz ettiği akrabası A.Ç’nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren A.İ’ye Denizlili kadınlar destek çıktı. Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu ‘Kızım İçin Adalet İstiyorum’ platformu, Candoğan Parkı önünde yaptıkları eylemde, “İnsanlığın yüz karası bu davanın takipçisi olacağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2013 Pazartesi, 14:39

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)

Kızı 16 yaşındaki H.İ.’ye tecavüz ettiğini iddia ettiği akrabası A.Ç.’nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterip, sosyal paylaşım sitelerinde ‘Kızım İçin Adalet İstiyorum’ kampanyası başlatan A.İ.’ye kadınlardan destek geldi.

Zaman zaman Denizli’de kadına yönelik şiddete karşı eylemler yapan çoğunluğu üniversite öğrencisi kadınlar, ‘Kızım İçin Adalet İstiyorum’ adı altında platformu kurdu. Platform ilk eylemini Candoğan Parkı’nda yaptı.

Candoğan Parkı’nda toplanan ‘Kızım İçin Adalet İstiyorum Platformu’ üyesi 30 kadın, yakalarına siyah kurdela takıp, sloganlar atarak kızı için adalet isteyen A.İ.’ye destek verdi. Platform adına açıklama yapan Gözde Sarma, “H.İ.’nin başına gelenler tecavüz olarak değerlendirilmiyor. Tecavüz bir insanlık suçudur. Davanın görüleceği 7 Mayıs tarihine kadar her cumartesi eylem yapacağız. H.İ., için nöbette olacağız. İnsanlığın yüz karası bu davanın takipçisi olacağız” dedi.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan kadınlar, çaresiz baba A.İ.’ye destek için imza topladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı