REKLAMI GEÇ

“Bedelini ağır öderiz”

“Bedelini ağır öderiz”

LPG’li araçların periyodik kontrolü ile ilgili genelgenin yürütmesinin durdurulması ile ilgili Danıştay kararı ile ilgili açıklama yapan Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Ferhat Bolat Arıkan, Danıştay kararının yanlış anlaşıldığını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2013 Çarşamba, 14:50

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği bünyesinde bulunan Makine Mühendisleri Odası’nın genelgenin yürütmesinin durdurulması istemi ile açtığı davanın reddi, genelgenin sorunlu olmadığı ve iptal edilmeyeceği anlamına gelmediğini belirten Ferhat Bolat Arıkan, “Odamız, varlık, kuruluş ve yetkilerini Anayasa’dan almaktadır. Bizler görev ve yetkileri Anayasa, yasa ve ilgili yönetmeliklerle belirlenen bir KAMU kuruluşu olarak hiçbir ticari kaygı taşımadan kamusal hizmetle yükümlüyüz. Kurulduğu günden bu yana bu ilkeden asla ödün vermeyen Odamız ve TMMOB’la ilgili siyasi iktidarın tasarruflarını tüm Denizli ve ülke kamuoyu çok iyi bilmektedir. Bugün gelinen bu noktada, TMMOB ‘un lokomotif gücü olan makina mühendisliğini ve onun örgütlülüğünü işlevsizleştirme çabalarını altında yatanı çok iyi anlıyoruz” diye konuştu.

Arıkan, itirazları ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Bizlerin baştan beri itirazımızın; denetim kurumlarını piyasanın kaderine terk ederek, kazanç kapısı olarak gören yönetim anlayış olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Kamusal denetimi yok sayan bir anlayışın yaygınlaşması durumunda bunun bedelinin tüm toplum tarafından en ağır şekilde ödeyeceğimizi hatırlatırız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı