REKLAMI GEÇ

Milli piyango talihlisi huzurevinde öldü

Milli piyango talihlisi huzurevinde öldü

Milli Piyango’nun 1965 yılbaşı çekilişinde 5’te 1 biletine büyük ikramiye çıkan, yıllar içinde mülklerini satarak huzurevine yerleşen 85 yaşındaki Ahmet Sarı yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle hayatını kaybetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2018 Cumartesi, 12:32

Afyon’a bağlı Akyarmalı Köyü’nden olan Milli Piyango talihlisi Ahmet Sarı, kaldığı huzurevinde yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle 85 yaşında hayatını kaybetti. Denizlili siyasetçi ve hukukçu İbrahim Açıkgöz, dedesinin vefatını sosyal medya hesabından duyurdu. Sarı’nın cenazesi dün Afyon’un Akyarma Köyü’nde cuma namazının ardından defnedildi.

Piyango talihlisi Ahmet Sarı 7 yıl önce mülklerini satarak huzurevine yerleşmişti. Milli Piyango’nun 1965 yılı çekişilinde 50 bin lira olan büyük ikramiyenin 5’te birlik biletine isabet eden ve 10 bin lira ikramiye kazanan Sarı 2004 yılı sonunda denizlihaber.com’a yaşadığı serüveni anlatmıştı.

6 çocuk sahibi Ahmet Sarı kazandığı ikramiyenin çok büyük olmadığını anlatmış, ikramiyenin önemli bölümünü altı çocuğunun düğününü yapmakta kullandığını kaydetmişti.

O dönemde bir koyunun fiyatının 2,5 lira olduğunu anlatan Ahmet Sarı hayvancılık işine girdiğini kaydetmişti. 1983 yılında eşinden ayrılan Sarı çocukları evlendikten sonra tarlaları ile ilgilenemediğini bu nedenle sattığını, ilerleyen süreçte de diğer gayri menkullerini sattığını belirtmişti.

Çivril Huzurevi’nde kalan ve yaşlılık aylığı bağlanan Ahmet Sarı yaşadığı rahatsızlık nedeniyle çocukları tarafından Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Sarı’nın durumu önceki gün ağırlaştı ve tüm müdahalellere rağmen kurtarılamadı.

HACCA GİTMEK İSTİYORDU…
2004 yılı sonunda Denizlihaber.com’dan Şengül Boz’un sorularını yanıtlayan piyangonun eski talihlisi; “Aslında büyük para değildi. Aldığım para ile tanesi 2.5 liradan birkaç koyun aldım. 6 çocuğumu evlendirdim para bitti. Şimdi devlet ayda 140 lira veriyor. Onunla kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Burada arkadaşlarım var. Onlarla vakit geçiriyorum” diye konuşmuştu. Sarı bir daha ikramiye kazanması durumunda ise ev alıp hacca gitmek istediğini anlatmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı