REKLAMI GEÇ

Çetinkaya’dan DEBA işçilerine destek ziyareti

Çetinkaya’dan DEBA işçilerine destek ziyareti

ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, Denizli’de 3 yıldır alamadıkları 10 aylık maaş ve kıdem tazminatları için her hafta Organize Sanayi Bölgesi(OSB) önünde mücadele eden Denizli Basma Sanayii (DEBA) işçilerini ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2013 Pazartesi, 11:51

Hafta içi her gün DEBA fabrikası önünde ve Cumartesi günleri Organize Sanayi Bölgesi(OSB) önünde eylemlerini sürdüren DEBA İşçileri, üzerlerine giydikleri “İş Bankası- Esat Sivri El Ele, Bizim Haklarımız Nerede?” yazılı önlükler ve yol kenarında açtıkları pankartlarla, eylem yapıyor.

ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, ilk günden beri işçilerin yanında olduklarını, ÖDP olarak bu mücadeleyi sınıf dayanışması içinde işçilerle birlikte omuzladıklarını söyledi. Çetinkaya, bir yılı aşkın süredir devam eden mücadelenin her haliyle bir kazanım olduğunu belirterek, “Onurlu DEBA işçileri, sizler kar demeden kış demeden sıcak soğuk demeden aylardır direniyorsunuz. Bu mücadele hepimize çok şey öğretti. En başta, direnmeyi, mücadele etmeyi ve işçi sınıfının gücünü herkese gösterdi. İş Bankası, DEBA işçisini ya muhatap alacak ya da örgütlü gücümüzle biz muhatap aldıracağız! İş Bankası’na şu soruları tekrar soruyoruz: Denizli Basma ve Boya Sanayi A.Ş ‘nin varlıklarına el koyma durumunuz var mı? Denizli Basma ve Boya Sanayi A.Ş’nin ödemelerinin periyotları nedir? Denizli Basma ve Boya Sanayi A.Ş ile kurumunuz arasındaki ilişkinin niteliği nedir? Denizli Basma ve Boya Sanayi A.Ş ile yaptığınız sözleşmeye göre son ödeme tarihi nedir? Satışı yapılan Makinalar Kimin adına satılıyor? Biz bu soruların cevabını istiyoruz” dedi.

Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü;” Esat Sivri, yasanın işverenler üzerine kurguladığı her türlü ayrıcalığı kullanarak çeşitli oyunlarla işçilerin hakkını gasp etmiştir. Şunu iyi gördük ki işçilerin omuz omuza mücadele etmekten başka bir çareleri yoktur. Bu mücadele işverenlerin kirli oyunlarını gözler önüne sermiştir. Ama biz yılmayacağız, tarih kazanılmış sınıf kavgalarıyla, işçi direnişleriyle dolu. Hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyeceğiz, DEBA mücadelesi başta Denizli olmak üzere tüm emekçilere örnek oluyor. İşçiler, acımasız neo-liberal politikaların önünde bir direniş abidesi olarak, yeni bir hayatın ipuçlarını bizlere gösteriyor. DEBA mücadelesinin kazanımı için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. ÖDP olarak her daim emekçilerin yanındayız, bu mücadele her haliyle kazanılmıştır. Denizli’de on binlerce işçiye umut ışığı oldunuz.” ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin
Çetinkaya’ya ve kendilerinin yanında mücadeleyi sürdüren tüm kesimlere teşekkür eden işçiler, sloganlar ve alkışlar eşliğinde OSB önünde bekleyişlerini sürdürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı