REKLAMI GEÇ

O’nun Eşine az rastlanır

O’nun Eşine az rastlanır

Böbrek hastası Ali Rıza Çağdaş’ın, 12 yıldır beklediği böbreği 20 yıllık eşinde buldu. Tıpta eşlerin doku uyumu uzmanlar tarafından çok ama çok küçük bir ihtimal olarak belirtiliyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2011 Cuma, 18:52

Yıllardır böbrek beklediğini ve artık umutsuzluğa kapıldığını belirten Ali Rıza Çağdaş, eşinin dokularının uyması üzerine naklin gerçekleştiğini ifade ederek, “Meğer hayat iksirim yanı başımdaymış” dedi. 12 yıl önce diyabet nedeniyle böbrek yetmezliği baş gösteren ve diyalize girmeye başlayan Ali Rıza Çağdaş, hastalıktan kurtulmak için uygun bir böbrek bekledi. Her gün umutla beklediğini, ancak bir türlü nakil için organ bulamadığını belirten Çağdaş, bu süre içinde de sürekli diyalize girmek zorunda kaldığını anlattı. Hayatının çekilmez hale geldiği sırada eşi Gülizar Çağdaş’ın nakil için test yaptırmak istediğini dile getiren Ali Rıza Çağdaş, “Bunca yıldır böbrek yetmezliği çekiyordum ama aklımıza eşimin dokularının uyup uymadığına baktırmak gelmemişti. Eşim bunu teklif edince çok heyecanlandım. Test sonuçları geldiğinde ise sevincimiz katlandı. Çünkü eşimin dokuları bana uyuyordu” dedi.

Testin olumlu çıkmasının ardından hemen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat olup, böbrek naklinin yapıldığını belirten Ali Rıza Çağdaş, “Adeta yeniden doğdum. 12 yıl boyunca böbrek bekledim ama aradığım hayat iksiri meğer yanı başımdaymış. Eşime minnettarım; verdiği böbrek ile beni yeniden hayata bağladı” diye konuştu.

Yıllarca eşinin böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle acı çektiğini belirten Gülizar Çağdaş da, hastaneden böbreğini verebileceği söylendiğinde çok sevindiğini belirtti. Çağdaş, “Test yaptırdıktan sonra merakla beklemeye başladık. Hastaneden dokuların uyduğunu ve böbreği verebileceğimi söylediklerinde dünyalar benim oldu. Eşim kalbimi istesin onu bile veririm” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı