REKLAMI GEÇ

Sedat Acar adını yaşatacağız

Sedat Acar adını yaşatacağız

Denizli basının duayenlerinden gazeteci Sedat Acar’ın sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardında Denizli Gazeteciler Cemiyeti yönetimide yazılı bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada ” Denizli basının önemli bir gazetecisini kaybettiğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2011 Cuma, 11:44

Denizli’de uzun yıllar Milliyet Gzetesi Büro Şefliği görevini yapan 55 yaşındaki Sedat Acar bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acar’ın ölümü ise gazetecileri üzüntüye boğdu. Sedat Acar’ın hayatını kaybetmesinin ardından Denizli Gazteciler Cemiyeti Yönetimide yazılı bir açıklama yaparak yaşanan olayı üzüntüyle öğrendiklerini açıkladı.

DGC tarfından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: ”Denzli Gazeteciler Cemiyeti olarak Cuma sabahına acı bir haberle uyandık. 1994-2000 yılları arasında 6 yıl boyunca cemiyetimizin başkanlığını yapan gazeteci Osman Sedat Acar’ı kaybettik. Acar, bir süredir tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bu sabah yaşamını yitirdi. Denizli’de uzun yıllar Milliyet Gazetesi’nin büro şefi olarak görev yapan 55 yaşındaki Osman Sedat Acar’ın cenazesi memleketi Karabük’ün Safranbolu ilçesinde toprağa verilecek. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olduktan sonra öğretmenlik mesleğinden gazetecilik mesleğine geçiş yapan ve  1982 yılında Denizli gazetesinde muhabir olarak çalışmaya başlayan Osman Sedat Acar, 1983 yılında Denizli’ye açılan Milliyet’in büro şefi oldu.Uzun yıllar bu görevi sürdüren Acar, 1994-2000 yılları arasında Denizli Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı ve Türkiye Spor Yazarları Derneğinin Denizli Temsilciliği’ni yaptı. 2001 yılında CHP Genel Merkezi’nde basın danışmanı olarak görev yaptı. 2002 -2003 yıllarında Yeni Asır gazetesinin Muğla Büro Şefi olarak çalışan Acar, daha sonra Hürriyet Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Sürekli Basın kartı sahibi olan Osman Sedat Acar iki çocuk babasıydı.

Osman Sedat Acar’ın ölüm haberini Denizli basın camiasının büyük bir üzüntüyle aldığını söyleyen Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, “Osman Sedat Acar, Denizli basınının önemli isimlerinden biriydi. Uzun yıllar Denizli basınının Sedat Abisi olan ve mesleğindeki başarılı çalışmalarıyla genç meslektaşları tarafından örnek alınan duayenimizi kaybetmenin acı ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ve basın camiası olarak Osman Sedat Acar’ın adını yaşatacağız” dedi.

Denizlihaber ailesi olarak gazeteci büyüğümüz Sedat Acar’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor, basın camiamız, yakınları ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. “Nur içinde yat Sedat Ağabey! Bedenin ayrılır belki aramızdan ama, Sedat Acar imzası başucumuzda…”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı