REKLAMI GEÇ

Sema Nur’a Vali Demir sahip çıktı

Sema Nur’a Vali Demir sahip çıktı

Nüfusa geç kaydolduğu için 2 yıldır büyük bir özlem duymasına rağmen okula gidemeyen Sema Nur’un sesini ilk Denizli Valisi Abdulkadir Demir duydu. Demir kısa süre içinde Sema Nur’a yaş tespiti yaptıracaklarını söylerken, yurdun dört bir yanından çok sayıda vatandaş Sema Nur’a yardım eli uzatmak istiyor.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2012 Pazartesi, 14:03

Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki tek göz evde babaannesiyle birlikte yaşama tutunmaya çalışan Sema Nur’un haberini Cumartesi günü yayınlamıştık.

Sema Nur’un annesi onu 2 aylık bebekken sağlık ocağına götürmüş, eve dönerken bir otomobilin altında kalmıştı. Sema Nur, 23 yaşındaki annesini o kazada kaybederken, yaşam mücadelesi kazanıp hayatta kalmıştı.

Sema Nur ikinci darbeyi babasından yedi. Basa kısa süre sonra evlenip kenti terk etti. Giderken de kızını babaanneye emanet etti.

Sema Nur, tüm bu çile dolu yıllar sırasında nüfusa kaydettirilmedi. 2004’te doğmasına rağmen 2007’de kaydoldu. Bu nedenle şimdi akranları okula giderken o yaşı tutmadığı için evde bekliyor.

Haberin yayınlanmasının ardından Denizlihaber.com’dan bilgi alan Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Sema Nur hakkında gazetemizden bilgi aldı. Kısa sürede yaş tespiti yaptırılarak Sema Nur’un çok istediği okul sıralarına kavuşması için gerekeni yapacaklarını söyledi.

Öte yandan Sema Nur’un hikayesini öğrenen şehir içi ve dışından çok sayıda vatandaş haberin yayınlandığı gazeteleri arayarak talihsiz kıza yardım eli uzatmak isteğinde bulundu. Denizlihaber.com’a mail ve telefonla ulaşan vatandaşlar, Sema Nur’un yaşamı boyunca eğitim masraflarından barınma sorununa kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini belirtirken, Denizli Sema Nur konusunda sağduyuyu bir kez daha ortaya koydu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı