REKLAMI GEÇ

ASM doktoruna 5 ay hapis cezası

ASM doktoruna 5 ay hapis cezası

Acıpayam’ın Yeşilyuva Mahallesi’ndeki aile sağlığı merkezi (ASM) doktoru, bir eczacıya “Aile Hekimliği Bilgi Sistemi” şifresini vermek ve bilgisayarından ilaç yazılmasına müsaade etmekle suçlandı. BİMER’e yapılan şikayet üzerine yürütülen soruşturmanın ardından hakkında “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla açılan davada 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezası daha sonra para cezasına çevrildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2016 Salı, 08:30

Yeşilyuva Mahallesi’nde kızı eczacı olan Ramazan Gezgin, yine aynı yerde eczacılık yapan Ç.L.’nin aile sağlığı merkezi bilgisayarından reçete yazdığını, bu ilaçların da onun eczanesinden alındığını iddia ederek Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yazdığı dilekçeyle şikayetçi oldu.

denizli-acipayam-yesilyuva-asm-doktoruna-5-ay-hapis-cezasi-1

Bu şikayet üzerine Yeşilyuva ASM Doktoru M.Ö. hakkında soruşturma açıldı. Doktorun soruşturma iznine itirazının Denizli Bölge İdare Mahkemesi’nin 2015/92 esas ve 10.7.2015 tarihli kararıyla reddedilmesinin ardından, Acıpayam Asliye Ceza Mahkemesi’nde “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla dava açıldı.

denizli-acipayam-yesilyuva-asm-doktoruna-5-ay-hapis-cezasi-2

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Suçlamaları reddeden ve Ç.L.’ye ilaç yazmak için kullandığı şifreyi vermediğini söyleyen Yeşilyuva ASM Doktoru M.Ö., karar duruşmasında “Ç.L. bilgisayar iyi anladığından dolayı zaman zaman bizim bilgisayarlarımızı tamir etmektedir. Ben, bilgisayardan anlamam. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim. Aksi takdirde lehime olan hükümler uygulansın. İlaç yazmak için öncelikle bu ilaçların yazıldığı programı bilmek ve eğitimini almak gerekir. Bu programın adı AHBS’dir. Bu programın eğitimini alan başkası da kullanabilir. Ancak reçete yazmak için bu yeterli değildir. Öncelikle uygun teşhisi koymak, akabinde teşhise uygun ilaç tayin emek gerekir” dedi.

PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ
Eczacı Ç.L.’nin aile sağlı merkezinde Dr. M.Ö.’nün bilgisayarından D.Y. isimli hastaya ilaç yazdığı iddiasıyla açılan davada, tanıkları da dinleyen ve mevcut belgeleri değerlendiren Acıpayam Asliye Ceza Mahkamesi Hakimi İsmail Çevik, sanığa 5237 sayılı TCK’nın 257/1. maddesine göre uyarınca 6 ay hapis cezası verdi.

Sanığın mahkeme sürecindeki davranışları dikkate alınarak, bu ceza 5237 sayılı TCK’nın 62/1. maddesi gereğince 1/6 oranında indirim yapıldı ve 5 aya düşürüldü. Daha sonra da bu ceza TCK’nın 51/1-a maddesi uyarınca 150 günlük adli para cezasına çevrildi ve günlüğü 30 liradan 4 bin 500 lirayı 10 eşit taksitte ödemesine karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı