REKLAMI GEÇ

Denizli-Çin hattında 120 bin dolarlık vurgun

Denizli-Çin hattında 120 bin dolarlık vurgun

Denizli’de faaliyet gösteren bir şirketin mail hesabını ele geçiren siber dolandırıcılar, Çin’den yapılan 120 bin dolarlık havaleyi İstanbul’daki bir şirketin banka hesabına yönlendirdi. Para bu hesaptan çekildi. Olayı soruşturan polis bir kişiyi gözaltına aldı.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2013 Cumartesi, 12:12

Denizli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı bir operason intirnet üzerinden yapılan büyük bir vurgunu ortaya çıkardı.

Denizli’de faaliyet gösteren bir şirketin finansman yazışmalarında kullandıkları elektronik posta adresi ele geçirilerek ticari yazışmalar takibe alındı.

Çin’de bir firmadan Denizli’deki şirkete 120 bin dolar ödeme yapılacağı bilgisine ulaşan dolandırıcılar,
Türk şirketin e-posta hesabına benzer bir hesaptan mail atarak, Çinli firmanın parayı İstanbul’da faliyet gösteren bir şirketin hesabına yatırmasını sağladılar. Para da kimliği belirsiz 3 kişi tarafından hemen hesaptan çekildi. Denizli polis, yaklaşık 3 ay süren araştırmanın ardından, olayla ilgili olarak bir kişiyi yakaladı. Zanlı ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Polis yetkililerinden yapılan açıklamada, şirket ve şahısların internet üzerinden finansman yazışmaları ya da internet bankacılığı işlemleri yaparken dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Açıklamada, “Vatandaşlarımızın internet üzerinden finansman yazışmalarını yaparken dikkatli olmaları ve para transferleri ile ilgili çalıştıkları firmalar ile yüz yüze görüşerek veya telefonla teyit almadan bu işlemleri yapmamaları gerekmektedir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı