REKLAMI GEÇ

Trafikte hız limiti yeniden belirlendi

Trafikte hız limiti yeniden belirlendi

Denizli’de meydana gelen trafik kazalarının yüzde 32,7’sinin hız ve hıza bağlı olduğunun tespit edildiğini açıklayan Emniyet Müdürlüğü, şehir içi ve şehirlerarası yollarda 24 saat kesintisiz hız denetimi yapıyor. Emniyet Müdürlüğü ayrıca hız limitini yeniden belirledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2013 Çarşamba, 15:34

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünün 2013 yılı Ocak ve Şubat ayı verilerine göre ülke genelinde hız ve hıza bağlı olarak meydana gelen trafik kazalarının toplam kazalardaki payının yüzde 47,6 olduğu, Denizli’de ise yüzde 32,7 olduğu tespit edildiği vurgulandı.

Emniyet Müdürlüğü, trafik kazası nedeniyle meydan gelen ölümlerin ve yaralanmaların azaltılması, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla, 2013 ve 2014 yılları hız ve emniyet kemeri yılı ilan edildiğini belirtti.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama ayrıca, şehir içi ve şehirlerarası yollarda 24 saat esasına göre kesintisiz olarak sabit ve seyir halinde radarlı hız denetimlerinin yapıldığı vurgulandı.

HIZ LİMİTİ YENİDEN BELİRLENDİ
Sürücülerin hız ihlali ve diğer trafik kurallarını uyma alışkanlığı kazandırmak, kural ihlali yapan sürücülerin ise yakalanma algısını arttırmak için radarlı hız denetimlerinde kullanılan seyyar radar ikaz levhası uygulaması kaldırıldığı belirtildi.

RADAR NOKTALARI 
İl Trafik Komisyonunun aldığı karar doğrultusunda, Ankara yolu (Üçgen Kavşağı ile Eski Marketix kavşağı arası gidiş ve geliş istikameti), İzmir Yolu (Üçgen Kavşağı ile Hal kavşağı arası gidiş ve geliş istikameti), Acıpayam Yolu (Üçgen Kavşağı ile Kelleci Kardeşler kavşağı arası gidiş ve geliş istikameti), Ali Aygören Bulvarı (Askeri yol gidiş ve geliş istikameti), Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi (Askeri yol kavşağından-Şehit Öğretmen Yusuf Batur Cadde Kavşağı arası gidiş ve geliş istikameti), Gümüşler Bulvarı (DSİ kavşağı- Özel Ufuk Lisesi arası gidiş ve geliş istikameti), arasında kalan güzergahlarda sadece otomobiller için hız limiti 70 km/s, olarak açıklandı.

Yapılan açıklamada, aynı güzergahta minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici ve motosikletler için hız limiti 50 km/s, motorlu bisiklet, tehlikeli madde taşıyan araçlar için 30 km/s, Lastik Tekerlekli Traktör, Arızalı bir aracı çeken araçlar ve iş makineleri için 20 km/s olarak düzenlendiği  ve uygulamaya konulduğu belirtildi.

24 SAAT DENETLENİYOR
Şehir merkezindeki diğer cadde ve güzergahlarda hız limiti 50 km/s olarak uygulanarak, radarlı hız denetimlerinin bu doğrultuda yapıldığını belirten açıklamada, “Şehrimizin muhtelif yerlerinde kurulu bulunan ve 24 saat aktif olarak çalışan, Elektronik Denetleme sistemi ve MOBESE kameralarından, kural ihlali yapan araç ve sürücülerin tespiti yapılarak araç tescil plakasına cezai işlem uygulanmaktadır. Koruyucu tertibatlardan Emniyet Kemeri ile kask takma bilincinin ve kullanımının arttırılması için yol kullanıcılarına yönelik olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilmekte olup, emniyet kemeri ve kask denetimlerine yönelik olarak özel ekip görevlendirmesi yapılarak, etkin bir denetim yapılması sağlanmaktadır” denildi.

Yorumlar

Denizlinin HASTASI   -  Bağlantı 20 Eylül 2013, 10:26

Denizlide yol yok nerede hızlı gidilecek anlamıyosunuz verilen vergiler az geliyo milletin parasını sömürüyolar… haaaaa birde onların söylediği hızla 50-70 gitsen nereye zamanında yetişirsin ayrıca toplu taşımacıların müşterilerini arttırmaya çalışıyolar…

….BEN ÖZGÜRÜM TABANLARA KUVVET….

denizlili   -  Bağlantı 7 Haziran 2013, 15:36

Denizli deneme tahtası mı?Trafiğin yoğun olduğu bir şehirde trafik daha hızlı akmalı yoksa yollar yetmez.
Bunlar hep para tuzağı

Yılmaz   -  Bağlantı 5 Haziran 2013, 10:31

Kardeşim Türkiyede Birileri bir iş yapıyorlar ama oralarda Hız limitini gösteren bir tabela varmı Hangi kanuna dayanarak yazılyor bu cezalar Önce uyarı lefalarnızı koyun ondan sonra vatandaş uymazsa yazabilirsiniz Ben Adliye tarafında hiç bir tabela hizgöstergesi görmedim lütfen vatadaşlardan devlete para toplamak için ceza yazmayalım.

Hayriye   -  Bağlantı 4 Haziran 2013, 12:26

hız yapan araçlara polisler cezayı sadece yabancı il plakalı araçlara yazıyor.bir başka konu da polisler trafikte yaşanan diğer suç kriterlerine bakmıyor.Bayan sürücülere sıkıştıran ve kazaya sebebiyet verecek şikayetleri dinlemiyor bile.radarlar sadece hı kontrolu ve ceza yağdırma cihazları mıdır.

OĞUZHAN   -  Bağlantı 31 Mayıs 2013, 13:02

Denizli İllallah etti resmen bu saçma uygulamadan.Gecenin 2 sinde adliyede 61 e ceza yazılan bir mantığı yada cinkaya petyrolün orda 65 e verilen cezayı( iki durumda da emniyet kemerleri takılı son derece sakin bir şekilde giderken) kim nasıl açıklayabilir. Hergün adlliye-tedaş yolunu kullanıyorum Emin olun 50 ile giderken çok daha yüksek kaza riski var Buralarda askeri yol gibi 70 olmak zorunda aksi halde kazalar daha da artacak Şehir içinde yapılan radar kontrolleri SADECE ama SADECE para toplama icraatıdır. Halkı vatandaşı düşünmeyle kesinlikle alakası yok

s.yılmaz   -  Bağlantı 30 Mayıs 2013, 23:55

şehir içinde tamamda ana yollarda 70 denirse amaç sadece para toplamak anlamına geliyor degilse para cezası degil ceza puanını artırsınlarki amaçlarının insan hayatı olduğunu anlayalım nice kasaba yolları var iki araç zor sıgıyor hız sınırı doksan cankurtaran yoluda doksan bana düşündürüyor

talip önal   -  Bağlantı 29 Mayıs 2013, 12:20

20 atj 30 plakalı aracıma 10.05.2013 tarihinde denizli merkez k. evren cad.de saat 21.30 da tarfınızca düzenlenen ceza tutanağına ait kamera kaydının tarafıma gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica eder, iyi çalismalar dilerim
saygılarımla
talip önal

Ahmet Cansız   -  Bağlantı 24 Mayıs 2013, 12:44

1. bu kurallar hangi şirketleri de kapsıyor (7-80 kmden aşağı giden kamyonyok maşallah)
2. belediye denetimli otobüsleri de baz almışlardır inş.
3. sü ve en güzeli daha dün ulusta mobesenin orda 50km ile gidiyorum diye ve trafik akışını bozuyorum diye kamyon olmamıza rağmen trafik polisi uyardı.

Bu üçü sanırım herşeyi açıklamaya yeterli gelir…

Haa birde unutmadan bize ceza yazan polislerimiz normal durumlarda kaç km hızla vatandaşa örnek oluyorlar???

Haydar   -  Bağlantı 21 Mayıs 2013, 19:23

Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ve Gümüşler Bulvarını Google Maps’ta aradım bulamadım. Bulvarlar 70 Km olmalı.Dolayısıyla bu iki cadde hemen belirlenmeli. Ayrıca DSİ kavşağı ve özel Ufuk Lisesi arası demek de anlamsız olmuş..

Ulas ERMİŞ   -  Bağlantı 21 Mayıs 2013, 10:35

Bu uygulama gayet güzel.şehir içi kaza riski azalır. Ama bu işin hastalığı,acil durumları da var. bir de belediye otobüsleri,çimento kamyonları, özel firma araçları için uygulansa daha da güzel olacak.

REFAZ   -  Bağlantı 18 Mayıs 2013, 17:24

bunların hepsi para tuzağı arkadaşlar… trafik kazalarını önlemek bahane…..

cengiz   -  Bağlantı 18 Mayıs 2013, 10:43

uygulama çok güzel ama bu kanundan turex halk otobüslerine kanun uygulanaçakmı yoksa sadece vadandaşmı önce bunuöğrenmeklazım

ilker   -  Bağlantı 17 Mayıs 2013, 17:27

ben gecen hafta istiklade yemişim ceza arkadan göndermişler hız snrı 55 miş 60 ceaza yemişiz 166 tl ceza geldi iki gün öncede sıvıl polıs durdurdu neden yavas gidiyosun diye anlamadım ben yenı araba kullanmasınımı ögrencez ayrıca gece hastamız olsa hızlı gtsek yinemi ceza gelecek ya çok sıktılar valla

ethem öztürk   -  Bağlantı 17 Mayıs 2013, 15:42

Hız limitlerine bakacaklarına trafikteki magandalara baksalar daha çok para kazanırlar. İşin kolayına kaçmak bu radarı kur hız limitini geçene gönder cezayı.Ama hergün trafikte resmen cinayete teşebbüs eder gibi yol alan sürücülere bir şey yok. Ve trafik polisleri bunları görmesine rağmen hiçbir girişimde bulunmuyor.Onlarca defa gözlerimle şahit oldum böylelerine..Birkaç yıl önce radardan beni durduran polise trafiği tehlikeye sokan bir kamyonu gösterdiğimde bana verdiği cevap ‘şu andaki görevim hız cezası yazmak başka birşey yapamam’ olmuştu.

mesut   -  Bağlantı 16 Mayıs 2013, 20:21

bunların hepsi para tuzağı arkadaşlar… trafik kazalarını önlemek bahane…..

Yaman Alkın   -  Bağlantı 16 Mayıs 2013, 11:07

Hız limitleri belirleniyor belirlenmesine ama acaba denetleniyor mu?Sabah mesai başlangıcı öncesi ve akşam üzeri Ankara Bulvarında S plakalara dikkat edin hiç 50 km/s ile giden ; sol şeridi işgal etmeyen var mı?Kurallara uyan bir kaç firma tabi ki var ama geneli uymuyor.Zeybek durağı,üçgen mevkii,Topal Kadir’in önü ve Uzunoğlu Opet’in önü felaket oluyor özellikle sabahları.Kaza kaçınılmaz.Birbirimize saygımız kalmamış.İnşaallah bundan sonra kurallara uyarız,kazaları yok ederiz.

Almanyadan Gurbetci   -  Bağlantı 15 Mayıs 2013, 23:49

Benim Yasadigim Almanyada Yogun Kaza Olan Noktalarda hep Sabit Kamera var ve 24 Saat 365 Gün Calisam ve Otomatik olarak Cekim yapan Cinsten.Kim HIZ Limitini Asti Kamera Otomatik Cekim Yapip GSM Hattindan Ayni CEP Telefonu Gibi Resimi Mezkeze Gönderip islem yapiliyor.Yani 2 Hafta icinde Ceza Size Takdim ediliyor.Ödemeniz icinde 2 Hafta Ödenmesse Katlanarak Devam ediyor,yine Ödenmez ise HACiZ geliyor.Kimseye Ayrim yok,Topril islemiyor.

Tevfik KARATAŞ   -  Bağlantı 15 Mayıs 2013, 22:08

Hızlı araç kullanmak” keyifli” bir davranış olarak sürücüler tarafından algılanıyor.Bu keyifli ve tehlikeli davranış “denetim” ile baskı altına alınmaya çalışılıyor.Denizli’de hız konusunda yakalanma riski yüksek.Hız Sınırlarını % 10’dan % 30’a kadar aşmak (%30 dahil)166,00 TL (Peşin 124,50 TL) Para Cezası (Ayrıca 10 Ceza Puanı)
Hız Sınırlarını % 30’dan fazla aşmak
343,00 TL (Peşin 257,25 TL) Para Cezası (Ayrıca 15 Ceza Puanı ile Geriye Doğru 1 yıl içerisinde 5 defa ihlal edildiğinde Sürücü Belgesinin Geri Alınması)
Resmi kurumların katıldığı konvoylarda hız kuralları aşılıyor ve kazalar oluyor.Resmi kurum şoförleri diğer sürücülere örnek olmalı.Şoförlere hızlı gitmesi talimatı da verilmemeli.Konvoylarda 180 km/h ve 220 km/h hızdan söz ediliyor.Denizli’de hızdan cezalar EDS gelince daha da artacak.Hız konusunda yapılan denetimleri destekliyoruz.Kazasız günler dileriz.Tevfik Karataş Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı

kadir özyürek   -  Bağlantı 15 Mayıs 2013, 18:31

Uyguluma güzel. umarım kazalar engellenir. ancak özellikle belediye otobüslerinin çok sıkı denetlenmesi lazım. en büyük riski onlar oluşturuyor bence.

Mehmet Tozlutepe   -  Bağlantı 15 Mayıs 2013, 17:34

Trafik kazaları daha da artacak… 🙂

haydar   -  Bağlantı 15 Mayıs 2013, 16:10

24 saat denetleniyorsa bravo demeli. hem hız, hem kurallara uymak denetlenmeli. trafikte bir elinde telefon kullanıp ve S çize çize gidenler o kadar çok ki. hiç sakin giden kurallara uyan ford kamyonet kasa gördünüz mü? 1200 evlerin girişindeki ters yola girmeyen araç var mı? girilmez tabelasına bi de gül bağlayalım süs olduğu belli olsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı