REKLAMI GEÇ

9 bin 701 sürücüden 2 bin 607’sine ceza

9 bin 701 sürücüden 2 bin 607’sine ceza

Denizli Emniyet Müdürlüğü İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü haftalık denetim raporunu açıkladı. Yapılan açıklamada, kontrol edilen 9 bin 701 araç sürücüsünden 2 bin 607’si hakkında cezai işlem uygulandığı, 134 aracında trafikten men edildiği belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2013 Cumartesi, 13:33

Denizli Emniyet Müdürlüğü İl ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin 27 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği trafik kontrol raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre, kontrol edilen 9 bin 701 araç sürücüsünden, 1 309’una hız ihlalinden,289 sürücüye ise kırmızı ışık ihlalinden cezai işlem uygulandı.

Ayrıca, seyir halinde ikin cep telefonu ile konuşmaktan 30, duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmekten 397,emniyet kemeri ve kask takmamaktan 45, ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan 56, görüşü engelleyici eşya veya filmli cam kullanmaktan 7, muayenesiz araç kullanmaktan 137, durak harici ve fazla yolcu almaktan 17, taşıma sınırının üzerinde yük almak ve arızalı takograf kullanmaktan ise 43 sürücü ve firmaya ceza kesildi.

Haftalık trafik kontrollerinde 277 araç sürücüsü hakkında Karayolları Trafik Kanonunun diğer maddelerinden cezai işlem uygulanırken, 134 araç çeşitli eksiklik ve sebeplerden dolayı trafikten men edildiği açıklandı.

17 ÖĞRENCİ SERVİSİNE CEZA
İl ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetimler esnasında 263 okul servis aracını kontrol etti. Kontrollerde çeşitli eksikliklerden ve rehber personel bulundurmamak, fazla öğrenci almak ve güzergah izni bulunmadığı gerekçesiyle 17’si hakkında cezai işlem uygulandı.

39’U YARALAMALI 90 KAZA
Denizli İl sınırları içerisinde 6 gün içerisinde 39’u yaralamalı, 51’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 90 trafik kazası meydana geldi. İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün haftalık denetim raporuna göre, meydana gelen kazalar, geçtiğimiz haftaya göre yüzde 22 azaldı.

Kazaların daha da azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergahlarda, sürücülerin yakalanma olgusunu arttırmak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine ve emniyet kemeri denetimine ağırlık verildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Kazalar daha çok Ankara yolu Zeybek kavşağı civarında ve Zübeyde Hanım caddesi, üzerinde, sürücülerin Arkadan Çarpma, Kavşaklarda geçiş önceliğini uymamaktan ve Araçların hızını kavşaklara yaklaşırken azaltmamak dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir” denildi.

Yorumlar

Ali Caner   -  Bağlantı 5 Ekim 2013, 17:01

Özellikle öğrenci servislerine sıkı bir denetim lazım.Servis araçları deli gibi gidiyorlar.Kavşaklarda ,
yaya geçitlerinde yavaşlamıyorlar.Eski pejo münübüsleri
servis aracı yapıyorlar,bazılarının frenleri tutmuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı