REKLAMI GEÇ

Emniyet Acıpayam yoluna dikkat çekti

Emniyet Acıpayam yoluna dikkat çekti

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimi, haftalık denetim raporunu açıkladı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 10-16 Ocak Tarihleri arasında 1’i ölümlü 80 trafik kazasının meydana geldiği, sürücülerin yol çalışmaları devam eden Acıpayam Karayolunda kural ihlali yapmamaları için denetimlerin arttığı vurgulandı.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2014 Cumartesi, 11:54

Denizli Emniyet Müdürlüğü Bölge ve İl Trafik Müdürlüğü ekipleri, 10-16 Ocak tarihleri arasında 9 bin 190 aracı denetledi. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, sürücülerin denetimler esnasında, sürücülerin hız ihlali, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmek, emniyet kemeri ve kask takmamak, alkollü olarak araç kullanmak, ehliyetsiz veya yetersiz ehliyet ile araç kullanmak, görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanmak, muayenesiz araç kullanmak, durak harici ve fazla yolcu almak, arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almak (tonaj), Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerini ihlal ettikleri görüldüğü vurgulandı.

165 ÖĞRENCİ SERVİSİNDEN 5’İNE CEZA
Trafik ekipleri, 10-16 Ocak tarihleri arasında denetlediği 165 okul servisini, yönetmelik hükümleri çerçevesinde denetledi. Denetlenen okul servis aracından 5’i hakkında yetki belgesi almadan okul servis aracı taşımacılığı yapmaktan, fazla yolcu almaktan ve rehber personel bulundurmamaktan dolayı cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

6 GÜNDE 80 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ
Denizli merkez ve il genelinde 10-16 Ocak tarihleri arasında 1’i ölümlü, 27 yaralamalı, 52 maddi hasarlı olmak üzere 80 trafik kazası meydana geldi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kazaların daha çok Acıpayam Yolu ve Ulus Caddesi Tokat Caddesi güzergahında meydana geldiği belirtildi. Kazaların daha çok sürücülerin, kavşaklarda geçiş önceliğini uymama, yakın takip arkadan çarpma ve araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamak gibi kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Özellikle; Acıpayam yolu üzerinde devam eden yol yapım çalışmasından dolayı, Ulus Kavşağı ile Üniversite kavşağı arası, Antalya istikametine kapalı olmasından dolayı, trafik altarnatif güzergah olarak Ulus Caddesi Tokat Caddesi ve Üniversite caddesi üzerinden verilmekte olup, sürücülerin bu güzergahta daha dikkatli olmaları, trafik kurallarına uymaları, kural ihlali yapmamaları hususunda, görevlilerimizce denetimler yapılarak bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı