REKLAMI GEÇ

En çok buralarda kaza oluyor

En çok buralarda kaza oluyor

Denizli Bölge ve Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından açıklanan haftalık denetleme raporuna göre, geçen hafta kontrol edilen 6 bin 877 araçtan, 3 bin 278 sürücü hakkında cezai işlem uygulandı. Ayrıca son bir haftada 1’i ölümlü 96 kazanın meydana geldiğinin belirtildiği raporda, trafik kazalarının en çok Topraklık, Merkezefendi ve İlbadı mahallelerinde olduğuna dikkat çekildi.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2013 Cumartesi, 15:21

Denizli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme ile İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 28 Haziran-4 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetlemelerine dair raporu açıkladı.

Haftalık denetim sonuçlarına göre trafik ekipleri, kontrol ettiği 6 bin 877 araçtan 3 bin 278 sürücü hakkında cezai işlem uygularken, 178 aracı ise trafikten men etti.

Yapılan denetimlerde, hız ihlalinden 2 bin 104, kırmızı ışık ihlalinden 266, seyin halinde ikin cep telefonu ile konuşmaktan 28, duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmekten 253, emniyet kemeri ve kask takmamaktan 111, ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan 83, süslü ve filmli cam kullanmaktan 14, muayenesiz araç kullanmaktan 192, durak harici ve fazla yolcu almaktan 21, arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almaktan 66, Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerinden 314 olmak üzere toplam 3 bin 278 sürücü hakkında cezai işlem uygulandı.

Ayrıca, denetimler esnasında çeşitli eksiklik ve sebeplerden dolayı 178 araç trafikten men edilirken hakkında suç tutanağı tanzim edilerek idari para cezası yaptırım kararı verilen sürücü sayısı ise 5.

1’İ ÖLÜMLÜ 96 KAZA MEYDANA GELDİ
28 Haziran-04 Temmuz 2013 tarihleri arasında Denizli kent merkezi ve il sınırları içerisinde 1 ölümlü, 43 yaralamalı, 52’si ise maddi hasarlı olmak üzere 96 kazanın meydana geldiğinin belirtildiği Bölge ve İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne ait raporda, “Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergahlarda, sürücülerin yakalanma olgusunu arttırmak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, motosiklet ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verilmektedir. Kazalar daha çok Topraklık Mahallesi, Merkezefendi ve İlbadı Mahallesi civarında, sürücülerin kavşaklarda geçiş önceliğine uymamalarından ve araçların kavşaklara yaklaşırken hızlarını azaltmamalarından dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir” denildi.

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 8 Temmuz 2013, 09:24

Sayın Trafik Polisi;
Her ne yapıyor iseniz iyi şeyler yapıyor olduğunuzu düşünüyor olmalısınız. Bir çabadır, mesaidir, kendinize göre sebepleri vardır. Kolay gelsin.
Ancak vatandaş açısından başka şeyler de yapmalısınız. Şehrimizde her sabah ve akşam özellikle organize yolu üzerinde yoğun bir trafik oluyor. Bu trafikte şerit ihlalleri, yolun ortasında durmalar, sıkıştırmalar, emniyet şeridini kullananlar, 1 km hız farkıyla en sola geçip bir birini sollamaya çalışan servis şöförleri, ışıklarda kilitlenmeler yaşanıyor. Bu 1 saatlik sürede tam bir kaos ve orman kanunu hüküm sürüyor. Siz düşünememiş olabilirsiniz. Ama ben size bazı önerilerde bulunayım:
1.Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda organize ışıkları, üçgen kavşağı gibi yerlerde ekipler görevlendirin ki trafik kolay aksın.(Yapacağınız şudur ki dur kalklarla kaybedilen süreleri kazanmak için ana hatlara kırmızı ışık yerine siz direktif vereceksiniz.)
2.Organize yolunda şerit ihlali yapan, emniyet şeridine giren, yolun ortasında duran ve anlamsız bir şekilde birbirini sollamaya çalışan ağır vasıtalara cezayi işlem yapın ki sol şerit aksın.
Bunları yaptıktan sonra gidip yine radarlarınızla oynayabilirsiniz.Vatandaş için de bir şeyler yapmış olursunuz.

Tevfik KARATAŞ   -  Bağlantı 6 Temmuz 2013, 22:27

Denizli’nin şehir içindeki yollarında yaya geçidi çizgileri ve yol çizgileri silinmiş durumda.Denizli’ye giriş yollarındaki -Aydın-Ankara -yol çizgilerini şehiriçinde göremiyoruz.Ali Marım Bulvarında MTSK sürücü adaylarının kullandığı yolda bile yol çizgisi yok.Trafik Güvenliği için yatay işaretlemeler önemlidir.Denizli Belediyesi, 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunda yazılan üzerine düşen görevi yerine getirmesini yatay işaretlemeleri şehiriçinde yapmasını bekliyoruz.Artık trafik kazaları olmasın.Tevfik KARATAŞ Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanlığı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı