REKLAMI GEÇ

Denizli’de Mehmet İstif ve Soma eylemi

Denizli’de Mehmet İstif ve Soma eylemi

Diren Denizli Platformu’nun çağrısıyla saat 21.30 sularında Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık yüz gösterici, gfezi parkı eylemleri sonrası kansere yakalanarak bugün yaşamını yitiren Mehmet istif’in ölümünü protesto etti. Eylemcilerin hedefinde, Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı da Ak Parti vardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2014 Salı, 22:21

Gezi olayları sırasında Denizlililer tarafından kurulan ve en son Berkin Elvan’ın öldüğü gün alanlara inen Diren denizli Platformu, aylar sonra yeniden alanlarda. Diren Denizli Platformu’nun çağrısı üzerine akşam 21.30 sularında Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelen yüze yakın yurttaş, Gezi Eylemleri sırasında gazlı müdahale sonrası kansere yakalanan ve bugün yaşamını yitiren Mehmet İstif’in ölümünü protesto etti.

Ellerinde pankartlarla belediye binası önünde bir araya gelen göstericiler Soma’da yaşanan maden faciasını da unutmadı. Son bilgilere göre 200’ün üzerinde işçinin mahsur kaldığı ve henüz doğrulanmasa da 20’nin üzerinde işçinin yaşamını yitirdiği Soma’daki maden kazısını da protesto eden göstericilerin9 hedefinde ölümlerden sorumlu tuttukları Ak Parti hükümeti vardı.

Sık sık Ak Parti aleyhinde slogan atan, yaşanan ölümleri ıslıklar ve alkışlarla protesto eden göstericileri temsilen açıklamayı Burak Yılmaz isimli eylemci gerçekleştirdi. Mefagon yardımıyla bir konuşma yapan Burak Yılmaz, “Mersin’de polisin 40 santim mesafeden birber gazı sıkarak ağız kanseri olmasına neden olmuş 36 yaşındaki Mehmet İstif kardeşimiz bugün yaşamını yitirmiştir. Bu kayıpla birlikte Gezi Parkı gösterileri sırasında yaşamını yitiren canların sayısı 9’a yükseldi. Nasıl diğerleri de bizim için ölümsüzleşmişse, Mehmet İstif de bugün ölümsüzleşmiştir” diye konuşurken, müdahalelerde yaşanan ölümler ve ölümlerle sonuçlanan iş kazalarına kayıtsız kalan Ak Parti hükümetinin kendileri için meşruiyetini yitirdiklerini dile getirdi.

Eylemciler sık sık slogan ve alkışlarla kestikleri açıklamanın tamamlanmasının ardından oturma eylemi başlattı.

Delikliçınar meydanında akşamın geç saatinde gerçekleştirilen protesto eylemi, tesadüfen oradan geçmekte olan vatandaşların meraklı bakışlarına neden olurken, meydanı mesken edinen bir sokak köpeğinin eylemcilerin önünde yaptığı şekerleme ise ilginç bir manzaranın oluşmasına neden oldu.

Eylemciler, yaklaşık yarım saat boyunca sessiz bir şekilde oturma eylemi gerçekleştirdi ve daha sonra olaysız dağıldı.

denizli-deistif-ve-soma-eylemi-i

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı