REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Çiftlikbank uyarlaması: Pazarbank

Denizli’nin Çiftlikbank uyarlaması: Pazarbank

Kayhan’da emlak ve inşaat işi yapan, yakın akrabaları dahil mahalle eşrafından kar payı dağıtmak vaadiyle para topladığı iddialarının ardından kaybolan Türker S’nin Çiftlikbank modelini Denizli’ye uyarladığı öne sürülüyor. İddiaya göre; Türker, Çiftlikbank gibi bir çiftliğe değil ama semt pazarlarından tezgah yeri satın alıp kar payı vaat ediyordu; Denizli’nin Pazarbank’ını kurmuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2020 Çarşamba, 11:54

Her şey bu ayın başında açığa çıkmaya başladı. Kayhan’da oturup, bu mahallede oto galeri işleten, aynı zamanda inşaat işleri de yapan, zengin görünen hayatıyla dikkat çeken Türker S. Şubat ayının başında birden ortalıktan kayboldu.

100’ÜN ÜZERİNDE MAĞDUR
Mahalledekiler, Türker’i göremeyince birbirlerine sordular ve ardından da bir dolandırıcılık ihtimali ortaya çıktı. Çünkü Türker S. ortaklık kurmak, kâr payı dağıtmak, yüksek gelir elde etmek gibi vaatlerle kendi kayınpederi de dahil mahalledeki 100’den fazla insandan para almış ve henüz geri ödememişti.

ÇİFTLİKBANK BENZERİ BİR ORGANİZASYON
Türker’i tüm aramalarına rağmen bulamayan mahalleli birer ikişer polise başvurmaya başlayınca işin boyutu da ortaya çıktı. Mahalleli birbirleriyle konuşarak bağlantıları kurdu ve ‘henüz konduramasalar da’ Türker’in Çiftlikbank benzeri bir organizasyon kurduğunu düşünmeye başladı.

PAZARYERİNDEN KÂR PAYI: PAZARBANK
Türker S, inşaat ve ikinci el oto işine ek olarak semt pazarlarından 80-120 bin lira arasında fiyatlarla tezgah yeri alarak yatırım yaptığını söylüyordu. Para aldığı kişilerin bir bölümüne ‘pazaryerini ortak alalım, kazancını aylık paylaşalım’ diyen Türker’in bu şekilde para aldığı kişilere her ay götürüp ‘kar payı’ adı altında para dağıttığı da mahallede biliniyor.

PONZİ: BABİL DİZİSİ VE ÇİFTLİKBANK
Türker S.’nin kullandığı yöntem; şu günlerde Star TV’de yayınlanan Babil dizisiyle tekrar gündeme gelen, Çiftlikbank ile Türkiye’deki zirvesini yapan ‘Ponzi’ yöntemiyle dolandırıcılıkla benzerlikler taşıyor.

3 MİLYONLUK VURGUN
Mağdurların Cumhuriyet Savcılığı’nda suç duyurusunda bulunmasından sonra polisin de arama listesine giren Türker S. mahalle halkı tarafından da her yerde aranıyor. Türker S’nin yakın akrabaları da dahil 100’den fazla kişiden 3 milyon liradan fazla para toplayarak kayıplara karıştığı belirtiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı