REKLAMI GEÇ

DOLANDIRICILARA YÖNELİK OPERASYONLAR SÜRÜYOR

DOLANDIRICILARA YÖNELİK OPERASYONLAR SÜRÜYOR

İl Jandarma Komutanlığı, yaptığı operasyonla, 5 kişilik suç örgütünün ardından, 18 kişilik bir suç örgütünü daha çökertti. Çökertilen örgütün, 480 bin TL’lik haksız kazanç elde ettiği belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ocak 2011 Cuma, 17:57

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, 3 Ocak’ta yaptığı operasyonla Denizli merkez, Buldan, Muğla ve Antalya’da altın satmak vaadiyle dolandırıcılık ve hırsızlık yapan beş kişiyi yakalamış ve bu kişiler çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştı.

Altın satmak vaadiyle ve örgütlü olarak dolandırıcılık suçu işleyenlere yönelik operasyonlarını sürdüren Denizli İl Jandarma Komutanlığı, 4 Ocak’ta yaptığı operasyonla bu kez 15 kişilik bir örgütü çökertti. Liderliğini H.K. isimli şahsın yaptığı suç örgütünün, Denizli, Bozkurt, Güney, Sarayköy, Tavas ve Uşak, Afyon, Aydın ve çevre illerde faaliyette olduğuna ilişkin duyum alan Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bu örgütün 31 dolandırıcılık suçundan 480 bin TL haksız kazanç sağladığını tespit etti. Örgütün faaliyetlerinin delillendirilmesinin ardından, adli makamlardan alınan arama kararı ile 4 Ocak’ta, örgütün faaliyet gösterdiği yerlerde eş zamanlı operasyonlar yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, örgüt lideri H.K. ve yanındaki İ.B., E.B., H.V., H.B, N.Y., R.S., M.K., U.Ö., Ö.E., S.A., A.Y., A.C., T.K., A.A., İ.İ., A.Y. VE Y.G. isimli şüphelileri yakaladı. Yapılan operasyonlar neticesinde; dolandırıcılıkta kullanılan 16 tane asker hatıra defteri, 1 tane asker fotoğraf albümü, 1 tane altın görünümlü sarı pul, 5 tane hediyelik altın, 4 tane Osmanlı altını, 2 tane Reşat altını, 3 takım elbise, 1 tane ruhsatsız tabanca, 1 tane ruhsatsız 7.65 mm çaplı tabancı, 2 tane ruhsatsız av tüfeği, 27 tane 7.65 mm çapında tabanca fişeği, 35 gram kubar esrar, 16 tane cep telefonu ve 9 tane sim kart ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak, 18 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 18 şüpheli, 6 Ocak 2011 tarihinde çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı