REKLAMI GEÇ

Kart bilgilerini çalan şebeke çökertildi: 9 kişi tutuklandı

Kart bilgilerini çalan şebeke çökertildi: 9 kişi tutuklandı

Anlaştıkları iş yerlerinin pos cihazlarına aparat yerleştirip kartları kopyalayan ve kartların içini boşaltan şebeke çökertildi. Şebekeyi kuran ve müşterilerinin kart bilgilerini çalan işyeri sahibi 9 kişi tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2020 Çarşamba, 12:18

Denizli Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kartlarının kopyalanarak içini boşaltan şebeke yönelik operasyon yaptı.

Polis, şebeke üyelerinin komisyon karşılığı anlaştıkları iş yerlerine yazılımları değiştirilmiş sahte pos cihazları yerleştirdikleri ve yazılım sayesinde banka kartının banka ile bağlantısının kesilip kartın kopyalandığını tespit etti.

NAKİT ÇEKİM YAPIYORLAR
Dolandırıcıların, kopyaladıkları kart bilgileri ile sahte kart üretip, bu kartlarla nakit çekim yaptıkları saptandı.

9 KİŞİ TUTUKLANDI
Şüphelilere yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 9 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda ise dolandırıcılık olaylarında kullanılan banka kartları ele geçirildi. Şüphelilerin evlerindeki dijital materyallere de el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkarılan 9 şüpheli mahkemece tutuklandı.

POLİSTEN ‘KARTINIZIN KOPYALANDIĞINI NASIL ANLARSINIZ’ UYARISI
Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, vatandaşları kredi kartı ile yapılan ödemeler konusunda uyardı. Polis, alışveriş sırasında pos cihazının ‘bağlantı hatası’ ya da ‘ödeme hatası’ gibi hata verdiğini söylenmesi durumuna özellikle dikkat edilmesini istedi. Polisin uyarısına göre; böyle bir durumla karşılaşıldığında hata olduğunu söyleyen tezgahtar ya da işyeri sahibinden, ekranı göstermesini istemek gerekiyor. Bu hatayı aldıktan sonra da banka üzerinden kredi kartlarını takip etmek gerekiyor. Şüpheli durumların bankaya ve polise bildirilmesi gerekiyor.

Yorumlar

Anıl   -  Bağlantı 24 Haziran 2020, 19:11

Ahanda laf olsun diye yapılan bir haber. Versenize yapan kimmiş, neresiymiş. Adamlar tutuklandığında göre suç sabit. ???

Ss   -  Bağlantı 24 Haziran 2020, 16:44

Yapan firmalarin isimleri soylenmeli paranoyak olmayalim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı