REKLAMI GEÇ

Kezzap cinayetinde iddianame hazırlandı, zanlı için 19 yıl istendi

Kezzap cinayetinde iddianame hazırlandı, zanlı için 19 yıl istendi

Denizli’de otel odasında buluştuğu Özbekistan uyruklu sevgilisinin üzerine kezzap atarak öldürmekle suçlanan Ö.G. hakkında “kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma” ve “kasten yaralama”dan 19 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2023 Perşembe, 12:08

Otel odasında kezaplı saldırıya uğrayan, 38 gün hastanede verdiği yaşam savaşını kaybeden Özbekistan uyruklu Sajıda Kalandorova (27) cinayetine ilişkin iddianame hazırlandı. Savcılık sanık Ö.G. (45) hakkında “kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma” suçundan 12 yıldan 16 yıla, “kasten yaralama” suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İddianamede Kalandorova’nın şüpheliye hakaret ettiği, elinden telefonu zorla aldığı bu sırada öfkelenen Ö.G.nin ise porçözü genç kadının başından aşağı döktüğü yer aldı. Olay sırasında balkonda sigara içen Kharullaeva ise ifadesinde arkadaşının yardım çığlığı üzerine odaya girdiğini söylediği, o sırada şüphelinin genç kadının başından aşağı porçöz döktüğünü gördüğünü ve bu sırada kendisine de asit sıçradığı yönündeki beyanları iddianamede yer aldı.

Boğuşma sırasında üzerine asit sıçrayan şüphelinin de yaralandığı, kolları, omzu ve gözünde yanık oluşması nedeniyle yüzünü bir bezle örterek otelden koşarak uzaklaştığı, bu durumun güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdığı iddianamede yer alan bir diğer detay oldu.

Olaydan bir gün sonra Nazilli’de jandarmaya yakalanan şüpheli ise ifadesinde sevgili olduklarını, Kalandorava’nın kendisine saldırdığını ve üzerine asit dökmeye çalıştığını, kendisini kaybederek porçözü genç kadının üzerine savurduğunu söylediği öğrenildi.

Olay sırasında ağır yaralanan Kalondorova önce Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra İzmir’deki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisine devam edildi. Fakat olaydan 38 gün sonra hayatını kaybetti. Kalondorova’nın Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsisinde ölümün kimyasal madde yanığı ve gelişen komplikasyonları sonucu meydana gelmiş olduğu kaydedildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin iddianamesini tamamladı. Şüphelinin yargılanmasına 9 Ocak günü Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı