REKLAMI GEÇ

UMUTLARI HACILARDA HOCALARDA!

UMUTLARI HACILARDA HOCALARDA!

Aydın’ın Buharkent İlçesi’ne bağlı Ortakçı Köyü’nde kaybolan 2.5 yaşındaki Mustafa Erol’un, dün geceden bu yana bulunamaması üzerine köylüler çareyi, Denizlili bir hocada aradı. Hocanın Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci antetli kağıdı üzerine yazılı duası köylülelere dağıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2009 Cuma, 14:47

Aydını’nın Buharkent İlçesi’ne bağlı Ortakçı Köyü’nde ablası ile oyun oynayan 2,5 yaşındaki Mustafa Erol, kayboldu. Köylü ve 3 ilden gelen sivil savunma ekipleri küçük Mustafa’yı arıyor. Dün geceden beri yürütülen çalışmalarda bir neticeye ulaşılmadı. Sabah saatlerinde bir köylü Denizli’den tanıdığı bir mu hocayı arayıp yardım istedi. Hoca Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin bastırdığı bir bloknot yaprağı üzerine dua yazıp köylüye ulaştırdı. Çoğaltılarak köylüye dağıtılan dua, arama çalışmalarına damgasını vurdu.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Aydın, Denizli ve İzmir’deki sivil savunma müdürlüklerinin arama kurtarma ekiplerinin de katıldığı arama çalışmaları dün gece, sağanak yağmura rağmen sürdü. Yaklaşık 50 kişilik uzman ekibin dışında 200 kadar köylünün katıldığı arama çalışmalarında neticeye ulaşalımadı. Çalışmalara, Mustafa’nın eşyaları koklatılan Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir arama köpeği de katıldı. Köpek, yağmur nedeniyle koku almakta zorlandı.

Bu arada, dün geceki çalışmalardan sonuç elde edilememesi üzerine baba Hasan Hüseyin Erol ve anne Derya Erol’un, kayıp kişilerin ve eşyaların yerlerini bulabildiği iddia edilen, `hoca’ diye adlandırılan İzmir’in Ödemiş İlçesi’ndeki bir kadını ziyaret ettiği öne sürüldü. Bugün sabah saatlerinde, bu kişinin evine Mustafa’nın fotoğrafıyla birlikte giden ailenin, dualar edip tekrar köye doğru yola çıktığı iddia edildi. Hoca diye adlandırılan kişinin, “Çocuğunuz yaşıyor ve ve < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 metre yüksekliğindeki ağacın altında” dediği belirtildi. Bunun üzerine köylülerin, civarda bulanan tüm 3 metre yüksekliğindeki ağaçların altını aradığı görüldü.

Öte yandan, kayıp çocuğun akrabalarından biri de Denizli’ye gidip `hoca’ olarak adlandırılan başka bir kişiyle görüştü. Bu kişinin, AKP’li Başkan Nihat Zeybekci’nin cep telefonunun da yer aldığı Denizli Belediyesi’ne ait antetli bir kağıda yazdığı ve dua olduğu iddia edilen, “Errahman ellemel, kurar hola gal insani elleme hül beyan” ifadeleri, bir bilgisayardan 200 adet çoğaltılıp köy meydanında dağıtıldı. Mustafa’nın bulunabilmesi için arama kurtarma çalışmalarına katılan köylülerin bu duayı 21’er kez okuması istendi. Köylülerin hep birlikte ellerindeki kağıdı okuması ilginç görüntüler oluşturdu. Mustafa’nın yakınları, duanın bozulacağı gerekçesiyle hocanın ismini açıklamadı, kesinlikle haber yapılmamasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı