REKLAMI GEÇ

25 Kasım’a hazırlık

25 Kasım’a hazırlık

Türkiye Kamu-Sen, 25 Kasım’da yapacakları bir günlük iş bırakma eylemine hazırlanıyor. Bu çerçevede, Türkiye Kamu-Sen Sosyal İşler Sekreteri İlhan Koyuncu, Denizli’ye gelerek, konfederasyona bağlı sendikaların temsilcileri ile görüştü.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2009 Çarşamba, 17:57

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Sosyal İşler Sekreteri ve Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Denizli’ye geldi. 25 Kasım’da, yurt genelinde yapacakları 1 günlük iş bırakma eylemine hazırlık için Türkiye genelinde, sendika temsilcileri ile görüştüklerini belirten Koyuncu, 2 Kasım’da başladıkları ziyaretlerini 25 Kasım’a dek sürdüreceklerini söyledi.

Türk Yerel Hizmet-Sen Denizli Şubesi’nde, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Denizli temsilcileri ve şube başkanları ile görüşen ve basın toplantısı yapan Koyuncu, hükümetin, yapılan son toplu görüşmeler sonrasında, Uzlaştırma Kurulu’nca alınan kararlara uymadığını belirterek, bu nedenle, toplu görüşme sisteminin tıkandığını belirtti.

Hükümetin, Uzlaştırma Kurulu kararlarını hiçe sayan tavrı ve memura toplu sözleşme ve grev hakkını vermemesi nedeniyle, 25 Kasım’da, 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını belirten Türkiye Kamu-Sen Sosyal İşler Sekreteri İlhan Koyuncu, “Daha fazla tahammülümüz kalmadı. Bıçak kemiğe dayandı. Kamu görevlisini hafife alanlara gücümüzü göstereceğiz. Demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarımızı istiyoruz. Kamu görevlisi 25 Kasım’ı kendisi, geleceği, eş ve çocukları, ekonomik hayatın canlanması için fırsat olarak görmeli, üzerine yamanmış her türlü olumsuzluğu söküp atmak için güç ve destek vermelidir. Kamu görevlisi, himmet ve merhamet dilencisi olmadığını 25 Kasımda gösterecektir” dedi.

25 Kasım’da yapacakları bir günlük iş bırakma eylemine, vatandaşların da destek vermesini isteyen Koyuncu, “25 Kasım’da hastanelerin sadece acil servisleri çalışacak. Hastanelerden 25 Kasım’a randevu alanlar, bu randevularını başka bir güne ertelesinler. 25 Kasım’da, trenler duracak, uçaklar uçmayacak. 25 Kasım’da vatandaşlarımız çocuklarını okula göndermesinler. Bu tedbirleri alsınlar ki sonra ‘Bizi mağdur ettiler’ demesinler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı