REKLAMI GEÇ

8 Mart Kadınlar Günü bir gün ile sınırlı kalmadı

8 Mart Kadınlar Günü bir gün ile sınırlı kalmadı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Dünya Kadınlar Günü sebebiyle hazırladığı ve bir haftaya yayarak farklı günlerde, farklı mekanlarda gerçekleştirdiği program iki etkinlikle son buldu.

/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2010 Salı, 18:15

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tek bir gün ile sınırlı kalmaması için bu yıl bir hafta boyunca süren bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Hazırlanan program hafta sonu gerçekleşen iki etkinlikle son buldu. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Tarihte Kadının Yeri’ adlı konferans Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşirken, Pelitlibağ Pazaryeri’nde kurulan Elemeği Pazarı’nda ise tiyatro ve folklor gösterisi sunuldu.

‘Tarihte Kadının Yeri’ adlı konferansın açılış konuşmasını Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bu yıl özel bir hazırlık yaptıklarını belirten Gökşin, “Kadınların sorunlarının tek bir gün hatırlanıyor olması, tek bir güne sığdırılıyor olması bizi farklı bir program hazırlamaya itti. Bu amaçla bir hafta sürecek bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimizin en önemlisini de burada gerçekleştiriyoruz. Kadının toplumda yerini daha da sağlamlaştırması için tarihsel süreçte kadının neler yaşadığını bilmek gerek. Bu inançla çok önemli bir ismi burada sizlerle buluşturduk. Değerli hocamıza bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Konferanssın hemen başında Kadın Meclisi’nin yürüttüğü çalışmaları yakından izlediğini belirten ve bu konuda tüm üyeleri kutlayan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ, Türk toplumunda kadının varlığının diğer toplumlara göre bir başka anlam ifade ettiğini söyledi. Milli mücadele döneminde erkeklerle aynı amaç için mücadele eden Türk Kadını içinden binlerce isimsiz kahraman çıktığını dile getiren Kutludağ, farklı toplumlarda kadının yerini örneklerle anlattı.

Kadın Meclisi tarafından organize edilen 2. etkinlik ise Pelitlibağ Pazaryeri’nde kurulan El Emeği Pazarı’nda gerçekleştirildi. Büyük bir kısmı Kadın Meclisi üyelerinden oluşan tiyatro grubu, hazırladıkları oyunu El Emeği Pazarı’nda satış yapanlar ile alışverişe gelenlerin beğenisine sundu. İzleyicilerden büyük alkış alan oyunun ardından, bu kez de halk oyunu ekibi sahne aldı. Denizli yöresine ait oyunları sergileyen ekip büyük beğeni topladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı