REKLAMI GEÇ

ADD’li gençler bayrama alınmadı

ADD’li gençler bayrama alınmadı

ADD Denizli Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Uğur Kalkan, bu seneye kadar her resmi bayramda, geçit törenlerine katıldıklarını, ancak bu sene 19 Mayıs’ta, geçit törenine alınmadıklarını belirterek, “Bu tür engellemeler bizi yıldıramaz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2009 Cuma, 20:02

Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları, her yıl okullarla birlikte Atatürk Stadyumu’nda katıldığı resmi geçit törenlerine, bu yıl katılamadı. Bu duruma ilişkin bir basın açıklaması yapan ADD Denizli Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Uğur Kalkan, yıllardır kendilerinin ulusal bayramlarda yürümesini engellemeye çalışanların, bu yıl amaçlarına ulaştıklarını söyledi. Kalkan, “Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları olarak her yıl okullarla birlikte Atatürk Stadyumunda katıldığımız resmi geçit törenlerine, bu yıl bazı engellemeler nedeniyle katılamadık. Görüyoruz ki Atatürkçü gençliğin yaptığı çalışmalar bazı çevrelere rahatsızlık veriyor. Bizleri engellemekle bu yoldan döneceğimizi zannediyorlarsa, yanılıyorlardır. Bizler bundan sonra da ülkemizin laik ve üniter yapısını savunmaya devam edeceğiz. Devrimlere ve Rejime sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkemizde aydınlanmamış bir tek kişi kalmasın diye yine mücadele edeceğiz” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Gençlerin, Ulu Önder’in armağanı bayramdan mahrum bırakılmaya çalışıldığını belirten Kalkan, özellikle son günlerde ADD Genel Merkezi’ne yapılan baskılardan sonra bu engellemelerin, bilinçli bir şekilde yapıldığına inandıklarını belirtti. Kalkan, “Atatürkçü insanları baskıyla, şiddetle, hapse atarak susturacaklarını zannedenler ancak rüya görüyor olabilirler. Bizler bu haklı mücadeleyi verirken her türlü engeli aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek bizleri onurlandığı, gururlandırdığı ülkemizde, Atatürkçü gençliğin yürüyüşüne izin verilmemesinin hiçbir haklı sebebinin olmadığını düşünüyoruz. Stadyumda tören izlerken bizlere sahip çıkan Denizli halkına da sonsuz teşekkür ediyoruz. Mücadele gücümüzü arttırdıkları için kendilerine minnettarız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı