REKLAMI GEÇ

Başkan’dan TEMA üyelerine çağrı

Başkan’dan TEMA üyelerine çağrı

TEMA Vakfı Denizli Temsilcisi Gürkan Semiz, kayıtlı 1200 üyelerinin bulunduğunu ancak, bir araya gelmekte güçlük çektiklerini söyledi. Tüm etkinliklerini sosyal medya üzerinden duyurduklarını belirten Semiz, TEMA Vakfı gönüllülerine seslendi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2014 Cumartesi, 16:39

Toprak Dede Hayrettin Karaca ile Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit’in, 1992 yılında kurdukları TEMA Vakfı Denizli İl Temsilciliği, bir yıl önce temsilciliği devralan PAÜ Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Gürkan Semiz önderliğinde faaliyetlerine devam ediyor.

Semiz, “ağaç yaşken eğilir” sözünden yola çıkarak ilk ve anaokulu öğrencilerinde ülke topraklarını tehdit eden erozyon ve doğa farkındalığını yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik Minik TEMA, Ortaokul öğrencilerine yönelik Yavru TEMA, Üniversite öğrencileri için de Genç TEMA projelerini başarıyla uyguladıklarını vurgulayan Doç.Dr. Semiz, son bir yıl içerisinde üye sayısını yüzde 40 artırarak 1200’lere ulaştırdıklarını belirtti. Ancak etkinliklerde tüm üyeleri biraya getirmekte zorlandıklarını dile getiren Semiz, üyelerine seslendi.

ÜYELERE ÇAĞRI
Etkinliklerini sosyal medya aracılığıyla üyelerine duyurduklarını söyleyen TEMA Vakfı İl Temsilcisi Doç. Dr.Gürkan Semiz, “Vakfımıza kayıtlı Denizli’den 1200 üyemiz var. Ancak etkinliklerimize katılan üye sayımız oldukça az. Katılımı artırmak için sosyal medya üzerinden etkinliklerimizi duyurmaya çalışıyoruz. Üyelerimiz, facebook adresinden Tema Denizli adresine ulaşırlarsa, il temsilciliğimizin çalışmalarından haberdar olacaklardır” diyerek üyeleri ile doğaseverlere çağrıda bulundu.

denizil-tema-il-temsilciligi-gurkan-semiz-ic

TEMİZ SU İÇİN 6 KM YÜRÜYECEKLER
2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde bir dizi etkinlikler gerçekleştirerek Denizli’de doğa ve çevre bilincini artırmak, farkındalık yaratmak amacıyla projeler geliştirdiklerini söyleyen Semiz, Afrika ve Asya’da yaşanan susuzluğa dikkat çekmek için Çınar Meydanı’nda etkinlik düzenleneceğini açıkladı.

Semiz, “Afrika’da ve Asya’da bir kadının temiz su kaynaklarına ulaşmak için kat ettiği mesafe günde ortalama 6 km’dir. Dönüş yolunda kadınlar 6 km’lik yolu ellerinde litrelerce su ile kat etmektedir. İnsanların temiz su kaynaklarına ulaşmak için kat ettikleri mesafeyi ve yaşadıkları zorlukları simgesel olarak göstermek için bir yürüyüş gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı