REKLAMI GEÇ

“Cumhuriyetin aydınlık yüzünü yitirdik”

“Cumhuriyetin aydınlık yüzünü yitirdik”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir, ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan’ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi ve “O’nu unutmayacağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2009 Salı, 17:41

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ölümünün ardından yazılı bir açıklama yaptı. Kandemir açıklamasında, “İnsanlığa ve çağdaş yaşama adanmış 74 yıl. Önce cüzzamlı hastaları topluma kazandırmak için daha sonra kız çocuklarını cehaletin gölgesinden çıkarmak için Anadolu’yu adım adım gezerek verilen mücadele. Buna bir de kansere karşı gösterilen direnci katarsanız ve bütün bunları yaparken karalamalar, soruşturmalar, aramalarla önünü kesmeye çalışan karanlık güçlere karşı mücadeleyi de eklerseniz,  Prof. Dr. Türkan Saylan’ı birazcık anlatmış olursunuz” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Türkan Saylan’ın, yeri doldurulmayacak bir bilim kadını, bir çalışkanlık ve özveri abidesi, cumhuriyetin aydınlık yüzü olduğunu söyleyen Kandemir, Türkan Saylan’ı asla unutmayacaklarını dile getirerek, O’na rahmet, ailesine ve Türk halkına da başsağlığı diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı