REKLAMI GEÇ

Denizlim Derneği’nin ilk etkinliği 20 Mayıs’ta

Denizlim Derneği’nin ilk etkinliği 20 Mayıs’ta

Ankara’da kurulan Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği, ilk etkinliğini, Bakan Selma Aliye Kavaf’ın da katılımı ile Ankara’da gerçekleştirecek.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2009 Salı, 17:38

Ankara’da yaşayan Denizlililer için 9 Şubat’ta kurulan Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği, ilk büyük etkinliğini, 20 Mayıs Çarşamba günü yapacak. Etkinliğe, Denizlili Bakan Selma Aliye Kavaf’ın yanı sıra Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Ankara’daki Denizlili bürokratlar, sivil toplum örgütleri üyeleri ve Ankara’daki Denizlililer katılacak. Denizli’den de büyük katılımın beklendiği etkinlik, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda yapılacak. Kurucu başkanlığını Avukat Hasan Oymak’ın yaptığı dernek, Ankara-Kavaklıdere’deki Tunalı Hilmi Caddesi 68/19 adresinde faaliyet gösteriyor. Uzun zamandır, Ankara’da yaşayan Denizlililer ile istişare ederek kurulan dernek, Ankara’da yaşayan Denizlilileri ve Denizli’yi seven herkesi buluşturmayı amaçlıyor. Hiçbir görüşün ya da grubun güdümünde olmadan, sadece Denizli’ye ve Denizlilileri sevmek üzerine kurulan dernek, Denizli’nin kültür ve sanat yönünü ortaya çıkarmayı da hedefliyor.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Hasan Oymak, “Denizli ile Ankara arasında köprü olmak istedik. Ankara’daki Denizlililerle küçük gruplar halinde bir araya geldik ve dernek çalışmalarını başlattık. Bürokrasinin en önemli noktalarına kadar tırmanma başarısını göstermiş bürokratlarımızla, alanında son derece başarılı çalışmalar yapan iş dünyamızı ve Ankara’daki tüm hemşehrilerimizi kaynaştırmak istedik. Yeni mezun gençlerimizle iş adamlarımızı, Ankara’ya yeni gelen hemşehrilerimizi buluşturalım istiyoruz” dedi.

 

Kuruldukları günden bu yana küçük çapta birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini, ancak ilk büyük etkinliklerini, 20 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştireceklerini belirten Oymak, “Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda yapılacak etkinliğimiz, daha çok tanışma ve kaynaşma amaçlı olacak. Özay Gönlüm’ü de bu gecede anacağız. Özay Gönlüm’ün ulusal sanatçı ve TRT sanatçısı kimliğini daha çok ön plana çıkaracağız. Kokteylle başlayacak etkinliğimize, Özay Gönlüm’ün ailesinden de katılım olacak. Sümer Ezgü, Sabahat Akkiraz, Makbule Kaya ve Gülşen Kutlu da gecemize katılarak, Özay Gönlüm’ün türkülerini seslendirecek” dedi. Denizlili Sanatçı Tekin Akmansoy’un, 70. sanat yılını da bu etkinlikle kutlayacaklarını ifade eden Oymak, daha sonra yapacakları etkinliklerde de Denizlili sanatçıları gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi. Gecede, Denizli’nin tanıtımına katkıda bulunan Denizlililere de plaket verileceğini ifade  eden Oymak, Ankara’da bulunun tüm Denizlilileri derneği davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı