REKLAMI GEÇ

“Dersimi geri istiyorum”

“Dersimi geri istiyorum”

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, resim, müzik, beden eğitimi derslerinin, 10-11 ve 12. sınıflarda, 2 saatten 1 saate indirilmesi uygulamasını protesto etmek için 17 Ekim’de Ankara’da yapılacak ‘dersimi geri istiyorum’ eylemine katılacaklarını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Ekim 2009 Salı, 17:28

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nca, resim, müzik, beden eğitimi gibi derslerin, 10-11 ve 12. sınıflarda, 2 saatten bir saate indirilmesi uygulaması ile mekanikleşmiş bir yeni nesil ortaya çıkacağını söyledi.

‘Klasik bilim anlayışının etkisindeler’
“Mekanikleşmiş yeni nesil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eseri olacaktır” diyen Kandemir, esas ilginç olanın ise, bu derslerden herhangi birini, 9. sınıfta seçen öğrencinin, 10-11 ve 12. sınıfta da aynı dersi seçmek zorunda bırakılması olduğunu belirterek, “Öğrenciye ‘ya sanata ya spora’ dayatılması yapılmıştır” dedi. Kandemir, bu uygulamanın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, insanı esas alan modern bilim anlayışından uzaklaştığını, salt teknokrat yetiştirmeyi amaçlayan klasik bilim anlayışının etkisi altında olduğunu gösterdiğini ifade etti.

‘MEB, öğrencileri mekanikleştiren
bir anlayışla hareket ediyor’
Kandemir, “Öğrencilerin, uygulamalı olan bu derslerde kendilerini ifade edip rahatladıkları, öz güvenlerinin arttığı, sosyal iletişim becerilerinin artarak entelektüel yanlarının geliştiği, bedensel ve psikomotor gelişimlerine katkıda bulunduğu bilimsel olarak tespit edilmiş bir gerçektir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu gerçeğin aksine, öğrencilerimizi mekanikleştiren bir anlayışla hareket ediyor. Çünkü bu dersleri almayan öğrencilerimiz hayal kurma, tasarım oluşturma, akıl yürütme gibi yeteneklerini yeterince geliştiremeyecek hayata yaratıcı zekâdan yoksun eksik bir kavrayışla bakacaklardır” diye konuştu.

‘17 Ekim’de Ankara’da eylemdeyiz’
Kandemir, uygulamanın yarattığı olumsuzlukların bir başka boyutunu ise bu derslere giren öğretmenlerin yaşadığını ifade etti. Kandemir, “Hukuka aykırı bu uygulamanın yaratacağı her türlü olumsuzluğun karşısına kuracağımız barikatın, çağdaş ve özgür bireylerin yetişmesine sağlanacak bir katkı olduğu inancı ile beden eğitimi, resim ve müzik öğretmenlerinin gasp edilen ders saatlerinin geri verilmesi için 17 Ekim 2009 Cumartesi günü saat 11.00’de yapacakları ‘Dersimi Geri İstiyorum’ eylemine destek olmak için Ankara’da Güvenpark’ta olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı