REKLAMI GEÇ

Eczacılar, İzmir’e gitmekten kurtuldu

Eczacılar, İzmir’e gitmekten kurtuldu

Denizlili eczacıların maruz kaldığı, bürokratik işlemleri azaltmayı amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık İşlem Merkezi, Özel İdare İşhanı’nda hizmete girdi.

/ DENİZLİHABER / 5 Ocak 2009 Pazartesi, 01:00

Denizlili eczacıların işlerini hafifletecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık İşlem Merkezi, Özel İdare İşhanı’nda faaliyete girdi. Açılışına, SGK Strateji Geliştirme Başkanı Hüseyin Oymak, Aydın, Muğla, Manisa, Balıkesir SGK il müdürleri ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen’in de katıldığı Sağlık İşlem Merkezi’yle birlikte, Denizlili eczane sahipleri, raporlarını işleme sokabilmek için İzmir’e gitmeyecek, Denizli’de bu işlemleri yapabilecekler.

Merkezin açılışında konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Dorum, böyle bir merkezin açılmasına katkı gösteren Sağlık Bakanlığı’na ve Denizli milletvekillerine teşekkürlerini ileterek, “Denizli’deki vatandaşlarımız ve eczacılarımızın işleri, bu merkezle birlikte eskisine göre daha kolay ilerleyecek. Genel Sağlık Sigortası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte bütün vatandaşlarımız sağlık güvencesi altına alınmıştı. Artık tüm vatandaşlarımız, sağlık hizmetlerinden daha verimli şekilde yararlanabiliyor. Bu yüzden de eczanelerimizin yoğunluğu eskisine oranla daha da artıyor. SGK olarak, Denizli’de görev yapan 382 eczanenin 380 tanesiyle sözleşmemiz vardır. Bu eczanelerimizde ayda yaklaşık 300 bin reçete işleme girmektedir. Denizli’de her ay 2 bin kadar tıbbi malzeme ve sarf malzemesi yazılmakta. Bugüne kadar tüm faturalarımız, İzmir SGK bünyesinde Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde kontrol edilmekteydi. Artık bu kontroller, 1 Şubat 2009’dan itibaren, Denizli’de yapılacak. Bu merkez, bu yüzden Denizli için önem taşımaktadır. Bunların yanı sıra Denizli’de 4 ilçede sosyal güvenlik bürosu açılacak. Böylece sağlık hizmetlerimizde daha da verimli olacağız” diye konuştu.

Vali Erkmen de Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık İşlem Merkezi’nin Denizlili eczacılara sağlayacağı kolaylıklara dikkat çekti. Vali Erkmen, “Özellikle eczacı arkadaşlarımız, faturalarını İzmir’e götürüp getirirken, bundan sonra burada incelenecek. Paraların ödenmesi anlamında çabukluk sağlanacak. Hizmet kalitesi artacak. Emeği geçen başta Bakanımız’a Müsteşarımıza, Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesini, SGK İl Müdürü Dorum ve Vali Erkmen birlikte kesti. Merkezi gezip incelemelerde bulunan Vali Erkmen’e, törene sonradan katılan Eczacılar Odası Başkanı Özer Ekiz de eşlik etti. Vali Erkmen, SGK Denizli İl Müdürlüğü ile Eczacılar Odası Denizli Şubesi’nin arasındaki anlaşmanın tüm ülkeye örnek olacağının da altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı