REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş atamaların iptali için dava açtı

Eğitim-İş atamaların iptali için dava açtı

Eğitim-İş Sendikası, AKP’nin milli eğitimde kadrolaşma yaptığı gerekçesiyle mahkemeye müracaat etti. Yapılan müracaatla birlikte, atamaların iptal edilmesi istendi

/ DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2009 Perşembe, 17:02

Eğitim-İş Sendikası, AKP’nin Milli Eğitimde yaptığı atamaların iptali için mahkemeye müracaat etti. Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir, yapılan atamaların iptali için dava açtıklarını belirtti. Yapılan kadrolaşmanın eğitimde önemli sorunları da ortaya çıkardığını belirten Kandemir; “AKP’nin sevk ve idaresi altındaki MEB, eğitim kurumları yöneticiliklerini ehil isimlere değil, yandaş isimlere teslim etme inadını sürdürmektedir. Bu militarist anlayış, ektiği günah tohumlarının hasadını, birkaç gün önce açıklanan üniversite sınav sonuçlarında ortaya çıkan iflas tablosuyla biçmiştir. Millet kavramını dilinden düşürmeyen AKP’nin kendisini iktidara taşıyan milleti ne hale getirmeye çalıştığı, ortaya çıkan kahredici tablodan net olarak ortaya çıkmıştır. Kamuoyunun ve işkolumuzun yakından izlediği üzere, hukuk devleti açısından son derece yakışıksız bir görüntü arz eden bu hukuk dışı kadrolaşma saldırısına karşı yaptığı bütün hukuki girişimler öncesinde, sendikamız bakanlığı sorumlu davranmaya davet ederek; eğitim kurumlarını kaosa sokacak, işkolunda çalışma barışını bozacak yaklaşımlara son verilmesini talep etmiş ve dayatmalara kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade etmiştir. Bakanlık bu çağrılarımıza her defasında kulak tıkamış, ancak kafasını yargı duvarına çarpmaktan da kurtulamamıştır” dedi.
Bakanların da konuya duyarsız olduğunu belirten Kandemir; “Bu olumsuz görüntüye, Hüseyin Çelik sonrasında göreve gelen ve aynı zamanda hukukçu olan Sayın Nimet Çubukçu’nun son vermesini umut ederken, geldiğimiz nokta beklentimizin fazlasıyla iyimser bir yaklaşım olduğunu göstermiştir. Anlaşılan o ki, kendisinden Hüseyin Çelik yönetiminin açtığı yaraları kapatması beklenen Sayın Bakan, Hüseyin Çelik’in işlediği günahlara ortak olma yolunu seçmiştir. Yeni hukukçu Bakan, Hüseyin Çelik’in işkoluna giderayak attığı 76. madde kazığını hukuka uygun bulmuştur. Sendikamız, boş eğitim kurumları yöneticiliklerinin, kanuna karşı hile yapılmak suretiyle, 657 sayılı kanunun 76. maddesi uygulamasıyla doldurulmasına izin vermeyeceğini deklare etmişti. Gelinen nokta sözün bittiği yerdir. Eğitim kurumları yöneticiliklerine, boş kadroların ilan edilerek toplanan talepler sonrasında ehil olan kimselerin atamasının yapılması gerekirken; hukuka aykırı olarak 657 sayılı kanunun 76. maddesine dayanılarak yapılan atamaların tamamının iptali amacıyla Danıştay’a dava açtık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı