REKLAMI GEÇ

EĞİTİM İŞ’TEN YÖNETMELİK TEPKİSİ

EĞİTİM İŞ’TEN YÖNETMELİK TEPKİSİ

‘Kutlu Doğum Haftası’nın ismi yönetmelik değişikliğiyle ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ olarak değiştirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik hakkında konuşan Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Kutlu Doğum’un adı değil, onu dayatan zihniyet değişmeli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2017 Pazar, 11:28

Resmi Gazete’de yayımlanan “Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile “Kutlu Doğum” ifadeleri “Mevlid-i Nebi” biçiminde değiştirildi. Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yapılan değişiklik hakkında açıklamalarda bulundu.

“MÜFTÜLERDEN MEB’E TALİMAT”
İl müftülerinin, milli eğitim il müdürlüklerine talimat verebileceğini öne süren Aydoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun eksenindeki Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Kutlu Doğum’u öyle bir güncellemiştir ki,  il müftüleri, il müdürlüklerine talimat verebilecek duruma gelmiştir. Normalde verenin cüretinin soruşturma konusu olması gereken bu akıl almaz talimata, MEB birimleri tarafından neredeyse yurt genelinde uyulmuş, ‘Mevlid-i Nebi’, neredeyse ‘Kutlu Doğum’u aratacak şekilde okullara sokulmuştur” dedi.

“DİYANETİN DEĞİL CUMHURİYETİN ÖĞRETMENLERİ TEPKİLİ”
Diyanetin değil Cumhuriyetin öğretmenleri tepki gösteriyor diyen Aydoğan, “Bu ülkenin geleceği olan çocuklar, biz öğretmenlere emanettir. Bu emanetin, bu ülkenin geleceğinin, cahilliğin, itaatin dipsiz kuyularına atılmasına müsaade etmeyecek, saçtığı bilgi ışığıyla yobazlığın karanlığını yırtacak koca bir öğretmenler ordusu var” açıklamasında bulundu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı