REKLAMI GEÇ

“Ek dersime dokunma”

“Ek dersime dokunma”

Eğitim-İş Denizli Şubesi Özlük Sekreteri Gökhan Okulu, “Öğretmenlere, seminer döneminde, ek ders ücretleri tam ödenmelidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2009 Cumartesi, 23:20

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Denizli Şubesi Özlük Hukuk Sekreteri Gökhan Okulu, 2006’ya kadar, ilköğretim okullarında görevli öğretmenlerin mesleki çalışmalar süresince aldıkları ek derslere ilişkin bir sınırlama yokken, öğretmenlere ek ders ödemelerine, 2006’da yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin karar ile 2 hafta sınırlama getirildiğini hatırlattı. 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nın Eylül ayında yapılacak mesleki çalışma döneminde, öğretmenlerin 15-16-17-18-23 Eylül tarihlerinde, ek ders almalarının mümkün görünmediğini belirten Okulu, “Bu nedenle İlköğretim Genel Müdürlüğü mesleki çalışmalara sınırlama getirmiş, 13 Ağustos 2009 tarihli, 13777 sayılı yazılarıyla mesleki çalışmaların 1-14 Eylül tarihleri arasında yapılacağı belirtilmiştir. 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 43’üncü maddesinde; ‘İlköğretim okullarının yaz tatili, sınavların bitimi tarihinden yeni öğretim yılının başına kadar sürer. Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinlidirler. Ancak, bu iki aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmeliğinde saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlüdürler’ hükmü yer almaktadır. İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 98’inci maddesinde ise meslekî çalışmaların derslerin kesiminden Temmuz ayının ilk iş gününe, Eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına kadar yapılacağı hükmü vardır. Görüldüğü üzere ilköğretim okullarında iki aylık yaz tatilinin dışında kalan zamanda meslekle ilgili çalışmaların yapılması gereklidir” dedi.

Mesleki çalışmalara iki hafta sınır konulmasının, yasa ve yönetmeliğe aykırı olduğunu ifade eden Okulu, “Bakanlığımıza bağlı öğretmenlerin ders saatlerine ilişkin yasa 439 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Yüksek Ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri İle İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri İle Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanun’dur. Bu kanunda, öğretmenlerin mesleki çalışmalarda sadece iki hafta ek ders almalarına ilişkin hiçbir hüküm yoktur. 2006 yılında bu kanunda değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklikte de öğretmenlerin iki haftadan fazla süre ek ders almalarına engel teşkil edecek bir madde konulmamıştır. Kanunda böyle bir sınırlama olmadığı halde esaslarda iki hafta sınırlama getirilmesi hukuki değildir. Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na sesleniyoruz; Mesleki çalışmaların 1 Eylül’den derslerin başladığı tarihe kadar yapılması ve tamamında ek ders ücreti ödenmesi Öğretmenlerin yasal hakkıdır. Aldıkları maaşla çok zor koşullarda çalışan öğretmenlerin ek dersinden elinizi çekin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı