REKLAMI GEÇ

Gerçeker Denizli’de konuştu

Gerçeker Denizli’de konuştu

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker Denizli’de konuştu. “Telefon dinlemeleri toplumda paranoyaya yol açmıştır” derken, artık bu konuda yeni hukuksal düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu ima ederek, “Hukuki yollardan da olsa, bu konuda bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2009 Cumartesi, 12:18

Bir konferans için Denizli’ye gelen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, konferans öncesi gazetecilerin telefon dinleme skandalı üzerine sorduğu soruları yanıtladı. “Bu tarz konular ayaküstü değerlendirilecek konular değildir o yüzden yüzeysel değerlendirmek durumundayım” diyen Gerçeker, “Biliyorsunuz, telefon dinlemeleri toplumda bir paranoya yarattı. Korkulara yol açtı. Herkesin telefonlarım dinleniyor duygusunda. Tabi bu da güzel bir şey değil. Kişilik haklarına, özgürlükleri zedeleyici bir durum olarak ortaya çıkıyor. Bunların belli bir ölçüde düzelmesi lazım yani hukuki olarak yapılan dinlemeler var, hukuka aykırı olarak yapılan dinlemeler var. Hukuka uygun olsa bile eğer bunlar özgürlükleri zedeliyorsa bunların da tabi değerlendirilip sistemin değiştirilmesi gerekiyor mutlaka. Ayaküstü söyleyeceklerim bu kadar” dedi
Denizli Barosu Başkanı Av. Adil Demir de, telefon dinlemelerine sert çıktı. Demir, “Yargıya siyasetin karıştığı açık. Yine yargıç kararlarıyla İstanbul başsavcısının, Yargıtay’da görevli kişilerin telefonlarının dinlendiği kabul edilmiştir. Bu bir suçüstüdür. Bu çok önemli bir olaydır. Artık bu işin önüne geçilmelidir. Bugüne kadar dinlemelere ilişkin yurttaşlarımızda oluşturulan paranoyanın bir gerçek olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun nerelere kadar vardığı da ortaya çıkmıştır. Derhal bir önlem alınmalıdır. Çünkü biz napacağız, sizler napacaksınız hep beraber, bir hukuk ihlali olduğunda hakime gideceğiz. Hakim kendini savunur duruma düşmüştür. Çok üzücü, çok acı bir gerçektir bu. Bundan herkes vazgeçmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı