REKLAMI GEÇ

“Güneydoğu, seçimden seçime hatırlanmamalı”

“Güneydoğu, seçimden seçime hatırlanmamalı”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir, Mardin’de yapılan katliamın, adli bir vaka olmaktan öte, sosyal, psikolojik, ekonomik açıdan değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Güneydoğu, seçimd

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2009 Perşembe, 19:14

Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir, Mardin’de yapılan katliamda yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi. Kandemir, Mardin’de yaşananların bir daha yaşanmaması için hükümetin, olayı bir adli vaka olmanın ötesinde, sosyal, ekonomik, psikolojik ve eğitim açısından da ele alması gerektiğini söyledi. Kandemir, “Bölgeyi bir dizi film platosu gibi algılamaktan vazgeçilmelidir. ‘İnsanları, üstelik aynı aileden oldukları belirtilen insanları; kin, nefret daha ötesi cinnet noktasına taşıyan asıl nedenler nelerdir?’ sorusuna uzmanlarca yanıt verilmelidir. Daha önemlisi, vahşet duygusunu bu insanlardan uzaklaştıracak sağlık önlemleri alınmalı ve eğitim çözümlerine gidilmelidir. Bölge insanının feodal yapıdan uzak, uygarca yaşayacağı ve bireysel özgürlüklerinin farkına varacağı ekonomik önlemler alınmalıdır” dedi.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin, seçimden seçime hatırlanan, sonra da kaderine terk edilen bir yer olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Kandemir, “Burada ulusal nitelikli bir topyekun kalkınma hamlesi acilen başlatılmalıdır. Bu kalkınma hamlesi tek boyutlu değil çok boyutlu olmak zorundadır. Çünkü bölge insanı, cumhuriyet devrimlerinden habersiz, ağalara ve şeyhlere mahkum bırakıldıkça bu tür olaylar son bulmayacaktır. Bu olay; terör, silah, cehalet, kin, kan davası, töre ve insan yaşamının hiçe sayıldığı diğer olaylar dizisinin bir parçası olarak kalmaya devam edecektir. Bölge insanının kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç ayrımı yapmadan çağdaş yaşamla tanışması sağlanmalıdır. Bunun altyapısını oluşturacak adımlar bir an önce atılmalıdır” diye konuştu.  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı