REKLAMI GEÇ

“Harç zamları geri alınsın”

“Harç zamları geri alınsın”

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi Basın yayın Sekreteri Şükrü Kolukısa, yükseköğrenim harçlarına yapılan zamların geri alınmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2009 Perşembe, 17:03

Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) Denizli Şubesi Basın yayın Sekreteri Şükrü Kolukısa, üniversite harçlarına yapılan zamların, kabul edilemez olduğunu söyledi. Kolukısa, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik kriz yaşanmaktadır. Hükümet bu krizi en az düzeyde atlatabilmek için birtakım ekonomik tedbirler almaktadır. Bu tedbirler çerçevesinde ÖTV indirimlerine gitmekte ve işçi çıkarmalara karşı önlemler belirlemektedir. Otomobil sektörü, mobilya sektörü, beyaz eşya sektörü ve elektronik eşya sektörü bundan payını almıştır ve bu alanlarda ciddi rahatlama sağlanmıştır. Bu yaptıkları elbette ki krizin etkisini azaltmak için önemli adımlardır. Eğitim-Bir-Sen olarak bu tedbirlerin eğitim alanında da atılmasını istiyoruz. Hükümet bu sıcak yaklaşımını eğitim alanında da göstermelidir. Özellikle üniversite eğitiminde harç paraları dar gelirli vatandaşlarımızı ciddi etkilemektedir. Hatta bazı öğrencilerin harç parasını yatıramamasından dolayı kaydı silinmektedir. Bu gibi durumlar ile ülkemizi saran ekonomik kriz göz önünde bulundurularak öğrenim harçlarına zam yapılmamalıdır” dedi.
Üniversite eğitiminin, ülke geleceği için ekonomik tedbirler kadar önemli olduğunu hatırlatan Kolukısa, “Üniversiteler bir ülkenin ekonomik kurmaylarını yetiştirdiği gibi, siyasi ve sosyal boyutuyla da insan yetiştirme düzeni içermektedir. Harç yüzünden okuyamayan öğrencilere de devlet bu anlamda katkıda bulunmalıdır. İçinde yaşadığımız çağda insanlarımız harç yüzünden okula devam edemiyor ve alması gereken eğitimi alamıyorsa bu devletin ayıbıdır. Sosyal devlet ilkesi burada devreye girmeli ve vatandaşın öğrenim ihtiyacını karşılamalıdır.
Memur maaşlarına bile bu kadar zam yapılmazken ülkenin geleceği olan gençlerin önüne zamlı harçlar bir engel konulmamalıdır. Hükümetten bu konuda da duyarlılık bekliyor, öğrenim harçlarına yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı