REKLAMI GEÇ

“Harçlık gaspıyla 23 Nisan kutlaması”

“Harçlık gaspıyla 23 Nisan kutlaması”

Eğitim-İş Genel Başkanı Adıbelli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde kullanılacak öğrenci kıyafetleri, araç-gereç maliyetlerinin karşılanabilmesi amacıyla, okul yönetimlerinin öğrencilerden para topladığını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 2 Mart 2010 Salı, 18:45

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, “Yaşadığımız ekonomik felaketin en fazla yansıma bulduğu alanların başında Milli Eğitim alanı geliyor. Bilindiği üzere AKP iktidarı, tartışmalı ihalelerle bastırılan kitapların öğrencilere bedava dağıtıldığı nutuklarıyla, birçok okula yakacak odun gönderemediklerini, karne ticareti yaptıklarını, pislikten mikrop saçan okulların temizliğini zorunlu bağış yapmaya gücü yetmeyen yoksul öğrencilerin velilerine yaptırdıklarını ulustan gizlemeye çalıştı. Ancak gelinen noktada artık mızrak çuvala sığmaz hale geldi. Milli Eğitim alanında yaşanan sefalet, her gün yeni bir skandalla gün yüzüne çıkıyor” dedi.

Bir süredir, AKP iktidarının, resmi bayramların kutlama masraflarını, ulusun sırtına yükleme arayışında olduğu yönünde duyumlar aldıklarını ve bu duyumların doğruluğunu, ele geçirdikleri bir belge ile kanıtladıklarını belirten Adıbelli, “Denizli Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama törenlerinde kullanılacak öğrenci kıyafetleri, araç-gereç, ses-yayın cihazı, havai fişek gösterileri ve benzeri gider maliyetlerinin karşılanabilmesi amacıyla” okullara yazı gönderdi. Buna göre, okul yönetimleri bahsi geçen maliyetlerin karşılanması için ilköğretim öğrencilerinden 1 TL, ortaöğretim öğrencilerinden 2 TL toplamak zorunda. AKP, Büyük Önderimizin çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama maliyetini, eski tarihli uygulanmayan skandal bir genelgeye sığınarak çocukların harçlıklarını gasp ederek karşılamaya çalışıyor” dedi.

Adıbelli, “Başbakan’ının “çocuklarının altın-mücevher ticareti yaptığı” bir ülkede ekmekten, kitaptan, ilaçtan alınan KDV mücevherden alınmıyorsa; ulusun birikimleri kendisine emanet edilen Maliye Bakanı’nın “mısır ithalatı yapan çocuklarına özel” vergi kıyağı düzenlemeleri yapılıyorsa, o şanslı çocuklara milyon dolarlık gemicikler, muhallebici zincirleri, spor kulüpleri veriliyorsa olacağı budur. Ulus kesesinden akrabaya, yandaşa kıyak hovardalığı yapıp, tek istekleri, ailelerine, çocuklarına mütevazı ama onurlu bir yaşam sağlayabilmek olan, bunun için soğuk kış gecelerinde evlerinden uzak ölüm-kalım mücadelesi veren Tekel işçilerine devlet terörünü layık gören anlayış sahipleri sandıkta halka hesap verecektir. Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nı harçlık gaspı tasarrufuna derhal son vermeye çağırıyoruz. Bu utancı siz sona erdirmezseniz, benzer olaylarda fazlasıyla tecrübe ettiğiniz üzere, yargı yoluyla biz sona erdiririz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı